Στο κενό έπεσε η απόπειρα συκοφάντησης της Ε.Γ.Ο. μέσω αναληθών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο, σχετικά με δήθεν διπλές εγγραφές εξόδων μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες Μπόουλινγκ, στα Χανιά.
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε αποστομωτική ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι εξηγήσεις που έλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής κρίθηκαν απόλυτα ικανοποιητικές, κατά την σημερινή συνάντησή του με στελέχη της Ε.Γ.Ο..
Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. θα συνεδριάσει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα (19/10), προκειμένου να λάβει μέτρα αντιμετώπισης των επαναλαμβανόμενων κακόβουλων και αναληθών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων, τα οποία διόλου τυχαία εμφανίζονται πριν από κάθε σημαντικό αγώνα των Εθνικών μας ομάδων.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο δικαιώνει απόλυτα την Ε.Γ.Ο. και καταρρίπτει τις ψευδείς εις βάρος της καταγγελίες:
«Επαρκείς οι εξηγήσεις από την Γυμναστική Ομοσπονδία
Απόλυτα ικανοποιητικές κρίθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την πλευρά της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για το θέμα που προέκυψε με δημοσιεύματα για διπλές εγγραφές εξόδων.
Η Ε.Γ.Ο. την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. Θανάσης Βασιλειάδης και μέλη του λογιστηρίου της, παρουσίασαν στον Υφυπουργό σχετικά παραστατικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κοντονής έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι υποβολής εγγράφων εξηγήσεων».