Χωρίς Κοσμίδη και Τσολακίδη η Εθνική ανδρών

Χωρίς δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια της θα κληθεί να αγωνιστεί η Εθνική ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης. Από την σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς θα απουσιάσουν οι πρωταθλητές που κατέκτησαν τα δύο τελευταία μετάλλια της Ελλάδας στο θεσμό: Ο «χρυσός» το 2010 στις ασκήσεις εδάφους Λευτέρης Κοσμίδης, που τραυματίστηκε στο δεξιό γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης, καθώς και ο «ασημένιος» το 2011 στο δίζυγο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να επανέλθει έγκαιρα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε επί μήνες στο δεξιό καρπό.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης είχε ετοιμάσει προγράμματα και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού, ενώ παράλληλα θα διεκδικούσε ένα μετάλλιο στο έδαφος επιδιώκοντας να εξασφαλίσει απευθείας την Ολυμπιακή πρόκριση. Ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού τραυματίστηκε στο δεξιό γόνατο σε μία έξοδό του από το μονόζυγο, κατά την προπόνησή του στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά. Για το λόγο αυτό δεν ακολούθησε την ελληνική αποστολή στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι (26-27 Σεπτεμβρίου) και επιπλέον δεν θα προλάβει να αναρρώσει στο διάστημα που απομένει μέχρι το ραντεβού της Γλασκώβης.

«Δυστυχώς θα χάσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βρισκόμουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ήθελα στη Γλασκώβη να κυνηγήσω το μετάλλιο και την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά στάθηκα άτυχος. Αισιοδοξώ όμως ότι θα επανέλθω σύντομα και ότι θα είμαι έτοιμος να διεκδικήσω την πρόκριση μέσα από το προ-Ολυμπιακό test event τον Απρίλιο. Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο και είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψω πιο δυνατός», δήλωσε ο 24χρονος πρωταθλητής.

Χωρίς ανταμοιβή έμεινε και η προσπάθεια του Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος είχε ανεβάσει ρυθμούς το τελευταίο δίμηνο, ξεπερνώντας το ρωγμώδες κάταγμα στο σκαφοειδές οστό του δεξιού καρπού, που είχε σταθεί αιτία να λείψει από όλους τους προηγούμενους φετινούς αγώνες.

Ο 36χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου θα αγωνιζόταν στη Γλασκώβη μόνο στο αγαπημένο του όργανο, με στόχο να κερδίσει ένα μετάλλιο και μαζί και την Ολυμπιακή πρόκριση, όπως ακριβώς είχε πετύχει και το 2011 στο Τόκιο, μία χρονιά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εντούτοις, ο χρόνος που απέμενε δεν αποδείχθηκε αρκετός για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να μπορέσει να πάει με αξιώσεις μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα πραγματοποιούσε την επανεμφάνισή του έπειτα από συνολικά ενάμιση χρόνο απουσίας από τις επίσημες διοργανώσεις.