Δηλώθηκαν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης

Στην τελική ευθεία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης (23 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου) μπαίνουν οι Εθνικές ομάδες, έπειτα από την ονομαστική δήλωση των αθλητών (6 + 1 αναπληρωματικός) που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Στην κατηγορία ανδρών, οι αθλητές που δηλώθηκαν είναι οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, Χρήστος Λυμπανοβνός, καθώς και ο Γιάννης Τούγκας ως αναπληρωματικός.

Στην κατηγορία γυναικών, την εξάδα απαρτίζουν οι Βάσω Μιλλούση, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Αργυρώ Αφράτη, Μαρία Σίμου, Ευαγγελία Μονοκρούσου, ενώ ως αναπληρωματική δηλώθηκε η Μυρόπη Χριστοφιλάκη.

Η Ελλάδα απέκτησε το δικαίωμα να παραταχθεί με πλήρεις ομάδες και στις δύο κατηγορίες, χάρη στις θέσεις που κατέκτησε στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου η Εθνική ανδρών είχε τερματίσει 22η και η Εθνική γυναικών 24η, μπαίνοντας αμφότερες στην προνομιούχο 24άδα.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, μέσω της ομαδικής κατάταξης αλλά και μέσω των τελικών οργάνων:

Εφόσον οι Εθνικές ομάδες τερματίσουν στις θέσεις 17-24 του ομαδικού αγώνα, όπως είναι και το πιθανότερο να συμβεί, τότε θα έχουμε δικαίωμα να στείλουμε δύο αθλητές και δύο αθλήτριες στο προ-Ολυμπιακό test event (Ρίο ντε Τζανέιρο, 16-24 Απριλίου 2016), για να αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό. Εκεί θα συμμετάσχουν συνολικά 40 αθλητές και 40 αθλήτριες, από τους οποίους την πρόκριση θα πάρουν τουλάχιστον 18 άνδρες και 24 γυναίκες, αλλά μόνο ένας αθλητής και μία αθλήτρια από κάθε χώρα.

Παράλληλα, όσοι και όσες κατακτήσουν μετάλλια στους τελικούς οργάνων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα εξασφαλίσουν απευθείας την ονομαστική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα επιδιώξουν ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, αλλά και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, ώστε οι ίδιοι να αποφύγουν τη διαδικασία του προ-Ολυμπιακού test event και ταυτόχρονα να «απελευθερώσουν» θέσεις για τους συναθλητές τους.