Μήνυμα άθλησης και ζωής έστειλε το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Egogym 2015”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (12/09) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους – Be Active By Gymnastics for All “Egogym 2015”, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Γυμναστικής για Όλους, αλλά και την κεντρική ιδέα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, το Φεστιβάλ δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι ανεξαιρέτως βραβεύθηκαν για την συμμετοχή τους, αφού η διοργάνωση έστειλε μήνυμα άθλησης και ζωής, με σκοπό να γίνεται όλο και μαζικότερη η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας στα αθλητικά δρώμενα.

Στο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Egogym 2015” δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 275 άτομα, εκπροσωπώντας 15 σωματεία, αριθμός που ασφαλώς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος εφόσον δεν βρισκόμασταν στο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι σύλλογοι δεν έχουν ακόμη στελεχώσει πλήρως τα αγωνιστικά τμήματά τους.

Παρόλα αυτά, η διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία, περιλαμβάνοντας συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως 35 ετών, που απέδειξαν ότι ο αθλητισμός και η γυμναστική δεν έχουν ηλικία.

Στο “Egogym 2015” έγιναν και δύο ειδικές βραβεύσεις: Ο ΓΣ Δύναμη Βριλησσίων κέρδισε το έπαθλο της πολυπληθέστερης ομάδας, ενώ ο ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου κατέκτησε το βραβείο της ομάδας με την ευρύτερη ηλικιακή απόκλιση, αφού εκπροσωπήθηκε από αθλητές ηλικίας από 10 έως 31 ετών.

Δείτε στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ: