Η εθνική Ελβετίας «ψηφίζει» Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία της, για άλλη μια χρονιά

Τη Θεσσαλονίκη επέλεξε για άλλη μια χρονιά για τη θερινή προετοιμασία της η εθνική γυναικών ενόργανης γυμναστικής της Ελβετίας, η οποία αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε τις προπονήσεις της στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, όπου η διοίκηση της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας.

Όπως κάθε χρόνο από το 2011, έτσι και φέτος τα κορίτσια της εθνικής Ελβετίας ξεκινούν επί ελληνικού εδάφους το δεύτερο σκέλος της σεζόν, με το βλέμμα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του φθινοπώρου και ειδικότερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης (23 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου), όπου θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μέσα στις οκτώ αθλήτριες της ελβετικής ομάδας περιλαμβάνεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σύνθετο ατομικό, Τζούλια Στάινγκρουμπερ, η οποία μετρά συνολικά επτά μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της τελευταίας τετραετίας και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη Γλασκώβη.

«Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη. Όλα εδώ είναι υπέροχα και λατρεύουμε να ξεκινάμε από εδώ την προετοιμασία μας κάθε καλοκαίρι. Μας περιμένει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου ο κύριος στόχος θα είναι να μπούμε στο ‘τοπ 16’ της ομαδικής κατάταξης, ώστε να πάρουμε ως ομάδα το εισιτήριο για το test event του Ρίο ντε Τζανέιρο. Πέρσι είχαμε βγει 19ες, αλλά πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να μπούμε στη 16άδα, αν αποφύγουμε τις πτώσεις και τα μεγάλα λάθη», σχολίασε η 21χρονη Ελβετίδα, από την συλλογή της οποίας λείπει ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα:

«Θέλω να προκριθώ στους τελικούς του σύνθετου ατομικού, του άλματος και του εδάφους. Από εκεί και πέρα, θα δούμε. Φέτος θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους τελικούς οργάνων, επειδή δίνει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλοι οι αθλητές θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ήδη δουλεύω σκληρά για να παρουσιαστώ έτοιμη στη Γλασκώβη».

Απόλυτα ευχαριστημένος από την ελληνική φιλοξενία δήλωσε και ο αρχιπροπονητής της ελβετικής ομάδας, Ζόλταν Γιορντάνοφ, προσθέτοντας ότι η φετινή παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι η τελευταία:
«Το περιβάλλον εδώ είναι εξαιρετικό για τη δεδομένη στιγμή της προετοιμασίας μας. Προερχόμαστε από ένα σύντομο διάλειμμα και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του νέου κύκλου, για το δεύτερο μισό του έτους. Οι συνθήκες που βρήκαμε ήταν πολύ καλές, μπήκαμε σταδιακά σε ρυθμούς προπονήσεων και επιπλέον μπορέσαμε να κάνουμε μια ημερήσια εκδρομή στις παραλίες της Χαλκιδικής. Το γυμναστήριο είναι ιδανικό για τις ανάγκες μας σ’ αυτό το χρονικό σημείο. Σίγουρα χρειάζεται μια μικρή αναβάθμιση για να μπορέσει να είναι άρτιο για αγώνες κορυφαίου επιπέδου, αλλά εμάς μας κάλυψε απόλυτα».

Σε ό,τι αφορά στους στόχους της ομάδας του στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και στις προκλήσεις του 2016, ο επικεφαλής της εθνικής Ελβετίας υπογράμμισε:
«Στη Γλασκώβη θα κυνηγήσουμε το πλασάρισμα στις θέσεις 9-16, ώστε να προκριθούμε ως ομάδα στο test event που θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το 2016 αναμένεται να είναι έτσι κι αλλιώς μια χρονιά μεγάλων απαιτήσεων, γιατί το Μάιο θα φιλοξενήσουμε στη Βέρνη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση για εμάς. Ο ρεαλιστικός στόχος μας εκεί θα είναι να μπούμε στο ‘τοπ 6’ της ομαδικής κατάταξης, ισοφαρίζοντας έτσι την υψηλότερη επίδοσή μας στο θεσμό».

Ο πολύ καλός «βαθμός» που έβαλαν οι Ελβετοί στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, αποτελεί και μία επιβράβευση προς τα στελέχη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., για την προσπάθεια που καταβάλλουν με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστος Ψαθάς, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία της ελβετικής ομάδας μας τιμά και αισιοδοξούμε ότι θα βρει μιμητές στο μέλλον. Όλη αυτή την εβδομάδα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους επισκέπτες μας και προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες, ώστε η φετινή παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη να είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη, παρά τις δεδομένες δυσκολίες που υπάρχουν. Οι Ελβετοί μας ευχαρίστησαν θερμά και ήδη ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου και να παρέχουμε ικανοποιητικές συνθήκες προετοιμασίας, αφού η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει τις απαραίτητες αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές για να καλύψει τις απαιτήσεις των ξένων αποστολών».

Φωτογραφίες από την προετοιμασία της εθνικής Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη:
switzerland-2015-mikra-01

switzerland-2015-mikra-02

switzerland-2015-mikra-03

switzerland-2015-mikra-04

switzerland-2015-mikra-05

switzerland-2015-mikra-06