Η Ε.Γ.Ο. αποκτά δωρεάν ένα σετ οργάνων ενόργανης από τη FIG

Με καλύτερες προϋποθέσεις θα μπορούν να προετοιμάζονται στο εξής οι Έλληνες πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων της ενόργανης γυμναστικής, χάρη στην εξασφάλιση ενός νέου σετ οργάνων, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα παραχωρήσει δωρεάν η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) στην Ε.Γ.Ο..

Η Ε.Γ.Ο. είχε εκδηλώσει ήδη σχετικό ενδιαφέρον και η συμφωνία επισφραγίστηκε την περασμένη Πέμπτη (19/06), σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης με τον πρόεδρο της FIG, δρ. Μπρούνο Γκράντι, στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015».

Ακολούθησε η έγγραφη απάντηση της FIG, με την οποία γνωστοποιεί ότι αποδέχεται το ελληνικό αίτημα. Πλέον απομένει να διευθετηθούν οι τυπικές διαδικασίες για την παραλαβή και την τοποθέτηση των οργάνων, τα οποία θα διευκολύνουν σημαντικά την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία, χάρη στις άριστες σχέσεις της διοίκησης της Ε.Γ.Ο. με τους διεθνείς φορείς της Γυμναστικής.

Τα καινούργια όργανα θα αξιοποιηθούν στα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων του Αγίου Κοσμά και της Μίκρας, προς όφελος των αθλητών των Εθνικών ομάδων, ενώ τα παλαιότερα όργανα που θα αντικατασταθούν πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλα, μικρότερα γυμναστήρια.