Βλάσης Μάρας: «Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, σιγοτραγουδούσα τον Εθνικό Ύμνο πριν τον αγώνα»

Για τα συναισθήματά του πριν από τον τελικό του μονόζυγου, αλλά και μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Μπακού, μίλησε ο Βλάσης Μάρας στο δικτυακό τόπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στον απόηχο της νέας μεγάλης διάκρισής του.
Αναλυτικά:

Ο κορυφαίος γυμναστής που έχει βγάλει ποτέ η χώρα μας στο μονόζυγο επιστρέφει δυναμικά και με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μπακού δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει το όνειρο πρόκρισης σε μια ακόμα διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρωταθλητής μας που εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμα του, αλλά έκανε ένα μικρό βηματάκι κατά την έξοδο, νικήθηκε μόνο από τον καλό του φίλο τον Γερμανό Φάμπιαν Χάμπουχεν ο οποίος ήταν επίσης εξαιρετικός και «βιδώθηκε» στο έδαφος κατά την έξοδό του εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο και στερώντας την ευκαιρία να ακουστεί για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ώρες ο εθνικός μας ύμνος στο πολυτελέστατο “National Gymnastics Arena” του Μπακού.

«Όταν πήγα να αγωνιστώ, λίγο πριν ξεκινήσει ο τελικός, σιγοτραγουδούσα τον εθνικό μας ύμνο. Είμαι περήφανος για τη χώρα μου που δίνει ένα δύσκολο αγώνα και συμμετέχουμε και εμείς όσο μπορούμε, προσπαθώντας να την προβάλουμε μέσα από αυτές τις επιτυχίες. Απλά αυτό που δείξαμε με τον Γερμανό Φάμπιαν, είναι ότι η αντιπαλότητά μας διαρκεί ελάχιστα όσο κρατάει ο αγώνας και μετά μέσα από τη φιλία προσπαθούμε να λύσουμε όποια διαφορά έχουμε. Δεν μας χωρίζει κάτι παρά ένας έντιμος αγώνας, μέσα στον οποίο λογικά εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν φίλοι» τόνισε ο Βλάσης Μάρας που ευχαρίστησε τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη (ο οποίος προπονεί και τον Πετρούνια) ο οποίος τον συνεχάρη και του είπε ότι το βασικό είναι που βρίσκεται και πάλι στα μετάλλια.

«Νοιώθω ότι επέστρεψα και ο στόχος μου φτάνει μέχρι το Ρίο. Ελπίζω να τα καταφέρω, απλά νοιώθω και είμαι καλά και αυτό βγαίνει και στους αγώνες. Απλά ένα λαθάκι στην έξοδο, στοιχίζει στο σύνολο και στη συγκεκριμένη περίπτωση μου κόστισε το χρυσό μετάλλιο» κατέληξε ο πρωταθλητής μας.

Ο Έλληνας γυμναστής συγκέντρωσε 15.366 βαθμούς, 0.400 λιγότερους σε σχέση με τον προκριματικό, και αυτό κόστισε την πρωτιά και είχε να κάνει με το μικρό βηματάκι κατά την έξοδο.