«Ασημένιοι» οι Στεφόπουλος / Στεφανίδης στις δυάδες ανδρών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπόουλινγκ

Μία ανεπανάληπτη επιτυχία χάρισαν στο ελληνικό μπόουλινγκ οι Βασίλης Στεφόπουλος / Γιώργος Στεφανίδης, οι οποίοι κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στις δυάδες, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπόουλινγκ ανδρών που διεξάγεται στο Άαλμποργκ της Δανίας.

Έπειτα από εντυπωσιακή πορεία, το ελληνικό δίδυμο έφτασε μέχρι τον τελικό της κατηγορίας, όπου ηττήθηκε από τους «οικοδεσπότες» Δανούς Γιάσπερ Άγκερμπο / Φρέντερικ Όργκααρντ με 26 κορύνες διαφορά (442-416).

Προηγουμένως, οι Βασίλης Στεφόπουλος / Γιώργος Στεφανίδης είχαν κερδίσει στα ημιτελικά τους Σουηδούς Μάρκους Γιάνσον / Μάγκνους Γιόνσον, ενώ στα προκριματικά είχαν κάνει σπουδαία εμφάνιση και εξασφάλισαν την είσοδο στην τετράδα των μεταλλίων με τη 2η υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 92 δυάδων, έχοντας συνολικά 2.620 κορύνες και μέσο όρο 218,3 (Στεφόπουλος: 1.377 κορύνες, μ. ό 229,5, Στεφανίδης: 1.243 κορύνες, μ.ό. 207,2).

Στις δυάδες ανδρών συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς οι Τόμι Πέτερσεν / Κωνσταντίνος Ξαγοράρης, που τερμάτισαν στην 74η θέση με 2.160 κορύνες και μέσο όρο 180, καθώς και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Χρήστος Λυκομήτρος / Θωμάς Αργυρίου, οι οποίοι πήραν την 79η θέση με 2.118 κορύνες και μέσο όρο 178,5.

Το αποψινό μετάλλιο είναι το δεύτερο της Ελλάδας σ’ ολόκληρη την ιστορία της στο θεσμό, αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο που κατέκτησε το 2007 στις πεντάδες η ομάδα αποτελούμενη από τον πρόωρα χαμένο Δημήτρη Καρέτσο, τον σημερινό προπονητή της Εθνικής Λεωνίδα Μαραγκό, τον Σταύρο Παρασάκη, τον Νίκο Μπούφεση και τον 16χρονο τότε Βαγγέλη Κριζίνη.
stefopoulos-stefanidis-bowling