Σε επέμβαση στον αστράγαλο υποβλήθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης

Απών από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού θα είναι ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος σήμερα (Τρίτη 05/05) υποβλήθηκε σε επιτυχή αρθροσκοπική επέμβαση στο δεξιό αστράγαλο από τον ορθοπεδικό γιατρό των Εθνικών ομάδων Οδυσσέα Παξινό, προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες.

Ο πρωταθλητής των ασκήσεων εδάφους είχε αγωνιστεί με δεμένο αστράγαλο και με έντονες ενοχλήσεις τόσο στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους το Μάρτιο, όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ τον Απρίλιο, αλλά πλέον κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση.

«Ο Λευτέρης πονούσε πολύ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αναγκάστηκε να κάνει τρεις ενέσεις για να αγωνιστεί. Αποφασίσαμε ότι το καλύτερο ήταν να μπει στο χειρουργείο τώρα, ώστε να έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου. Η εκτίμηση των γιατρών είναι ότι θα είναι σε θέση να επανέλθει πλήρως έπειτα από 40 ημέρες. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα υποχωρήσει, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε», δήλωσε ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.

Στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού (12-28 Ιουνίου) πρόκειται να αγωνιστούν με την Εθνική ανδρών ο Βλάσης Μάρας, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Νίκος Ηλιόπουλος (ως αντικαταστάτης του Κοσμίδη), οι οποίοι θα κάνουν σύνθετο ατομικό εκτελώντας προγράμματα και στα έξι όργανα, ενώ την Εθνική γυναικών θα εκπροσωπήσουν οι Βάσω Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη και Ιωάννα Ξουλόγη.