Αυλαία στο 23ο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής «Κύπελλο Καλαμάτας»

Το χειροκρότημα των θεατών κέρδισαν η Βαρβάρα Φίλιου και η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, στην πρεμιέρα του διεθνούς μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής «Κύπελλο Καλαμάτας 2015», που διεξάγεται για 23η συνεχόμενη χρονιά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η ομάδα του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου) δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στο πρόγραμμα με τις 5 κορδέλες και περιορίστηκε στους 14,500 βαθμούς, επίδοση αρκετά χαμηλότερη από την αντίστοιχη που είχε πάρει πριν από μία εβδομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο.

Η ελληνική πεντάδα τερμάτισε 2η μεταξύ τριών χωρών, πίσω από τη ρωσική ομάδα (16,000 β.) και μπροστά από την αδύναμη Μαλαισία (12,200 β.). Το Σάββατο (18/04) οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις 6 κορύνες / 2 στεφάνια, προκειμένου να προκύψει το βαθμολογικό άθροισμα και η τελική κατάταξη στον σύνθετο αγώνα.

Την Κυριακή (19/04) θα διεξαχθούν οι δύο επιμέρους τελικοί οργάνων, όπου οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία να εκτελέσουν τα προγράμματά τους μπροστά στο κοινό, διορθώνοντας τα λάθη τους και αποκτώντας περισσότερη εμπειρία.

«Κάναμε κάποια σημαντικά λάθη από τη μέση του προγράμματος και μετά και γι’ αυτό μείναμε χαμηλά στη βαθμολογία. Γι’ αυτό υπάρχουν όμως οι αγώνες προετοιμασίας, για να εντοπίσουμε τα σφάλματα και να τα διορθώσουμε. Ίσως έπαιξε ρόλο και η κούραση από την συμμετοχή στο Πέζαρο και από τα συνεχή ταξίδια. Σημασία έχει να αποδώσουμε καλύτερα το Σάββατο στις κορύνες / στεφάνια αλλά και την Κυριακή, όταν θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να εκτελέσουμε το πρόγραμμά μας στις 5 κορδέλες», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Τζένη Παπαδοπούλου.

Από την πλευρά της, η Βαρβάρα Φίλιου δεν είχε αντιπάλους στα μέτρα της στο ατομικό, κατακτώντας με άνεση την 1η θέση του προκριματικού τόσο στο στεφάνι (17,550 β.) όσο και στην μπάλα (17,350 β.), απέναντι σε άλλες 14 αθλήτριες από πέντε χώρες (Νορβηγία, Καναδάς, Αυστραλία, Βραζιλία, Μαλαισία).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί αύριο (Σάββατο 18/04) στις κορύνες και στην κορδέλα, ώστε να προκύψει η τελική βαθμολογία στο σύνθετο ατομικό, όπου αναμένεται να κερδίσει εύκολα το χρυσό μετάλλιο, ενώ κάτι ανάλογο προβλέπεται να συμβεί και στους τέσσερις επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/04).