Στήριξη και σημαντικές δεσμεύσεις από τον κ. Κοντονή προς την Ε.Γ.Ο. και τους Έλληνες πρωταθλητές

Την υπόσχεση ότι θα σταθεί δίπλα στην ελληνική γυμναστική έλαβαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, οι πρωταθλητές της ενόργανης που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/03), συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους και από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο..

Ο κ. Κοντονής έδωσε τα συγχαρητήριά του στους Λευτέρη Πετρούνια, Λευτέρη Κοσμίδη, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, οι οποίοι διακρίθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους συμμετέχοντας στους τελικούς οργάνων, καθώς και στους προπονητές τους, Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου, Κώστα Σιούτη και Απόστολο Πεσσίνη. Παρών στην συνάντηση ήταν επίσης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες προετοιμασίας των Ελλήνων πρωταθλητών και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της προπόνησής τους, αναζητώντας λύσεις για την αντικατάσταση του φθαρμένου εξοπλισμού των γυμναστηρίων.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Βασιλειάδη ότι θα εκταμιευθεί άμεσα το 40% της αρχικής ετήσιας επιχορήγησης προς την Ε.Γ.Ο., η οποία θα είναι κατά τι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη αρχική ετήσια επιχορήγηση που είχε εγκριθεί πέρσι από τη Γ.Γ.Α..

Ο κ. Κοντονής αφού συνεχάρη τους αθλητές για την επιτυχή παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο άκουσε με προσοχή από τους ίδιους αλλά και τον πρόεδρο της ΕΓΟ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μετά τη συνάντηση προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντήσω τη διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας και τους αθλητές και να τους συγχαρώ διότι με τις διακρίσεις τους μας δίνουν «οξυγόνο» σε δύσκολους καιρούς. Είχα επίσης τη χαρά όχι να τους υποσχεθώ, αλλά να τους ανακοινώσω τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας. Και θέλω να αναφέρω και δημόσια ότι μια νοικοκυρεμένη Ομοσπονδία όπως είναι εκείνη της γυμναστικής, με μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες και με αυταπάρνηση, τόσο των διοικούντων όσο και των μελών της, χαίρει της εκτίμησης της πολιτικής ηγεσίας. Γι αυτό το λόγο στον προϋπολογισμό του 2015, προβλέψαμε μεγαλύτερο κονδύλι από αυτό που είχαν λάβει την προηγούμενη χρονιά, ως μια αναγνώριση των προσπαθειών τους και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε».