8η θέση για την Αφράτη στις ασκήσεις εδάφους, στο Κότμπους

Μια πτώση στην τελευταία διαγώνιο διαδρομή περιόρισε την Αργυρώ Αφράτη στην 8η θέση του τελικού των ασκήσεων εδάφους, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, στερώντας της μια μεγαλύτερη διάκριση.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια έμεινε τελευταία μεταξύ των φιναλίστ με 11,775 β., αποτέλεσμα που αδικεί την σπουδαία προσπάθειά της, αφού σε περίπτωση που ολοκλήρωνε χωρίς πτώση το πρόγραμμά της θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και το μετάλλιο. Στον προκριματικό της Παρασκευής (20/03), η Αφράτη είχε καταταγεί 4η με 13,466 β..

Παρόλα αυτά, η συνολική παρουσία της στη γερμανική πόλη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού προκρίθηκε σε δύο τελικούς οργάνων μιας τέτοιας διοργάνωσης (7η στο άλμα, 8η στο έδαφος), για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Νικήτρια στον τελικό των ασκήσεων εδάφους αναδείχθηκε η Πολωνή Μάρτα Πιχάν-Κουλέσα (14,225 β.), μπροστά από τη Ρουμάνα Αντρεέα Μουντεάνου (13,825 β.) και την Πορτογαλίδα Άνα Φιλίπα Μάρτινς (13,475 β.).

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους αποτέλεσε για τους Έλληνες αθλητές την παρθενική φετινή τους εμφάνιση, αλλά και το μοναδικό επίσημο αγωνιστικό τεστ πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ (15-19 Απριλίου).