Πρεμιέρα στο Κότμπους για τους πρωταθλητές της ενόργανης

Έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ενόργανη γυμναστική στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, στη Γερμανία (19-22 Μαρτίου). Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει την πρεμιέρα τους για το 2015, αλλά και ένα σημαντικό τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονπελιέ (15-19 Απριλίου), αφού δεν θα μεσολαβήσει καμία άλλη επίσημη εμφάνιση για τους Έλληνες πρωταθλητές.

Στην κατηγορία ανδρών θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος), Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος), Νίκος Ηλιόπουλος (πλάγιος ίππος και δίζυγο) και Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος).
Απών από τη διοργάνωση θα είναι ο σπεσιαλίστας του δίζυγου Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε χάσει κάποιες προπονήσεις λόγω τραυματισμού στο δεξιό καρπό, ωστόσο υπάρχει η προσδοκία ότι θα προλάβει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, στο Μονπελιέ θα τον αντικαταστήσει ο Βασίλης Κόλλιας, που διακρίνεται στον πλάγιο ίππο, πλαισιώνοντας τους Κοσμίδη, Μάρα, Πετρούνια, Μαρκούση και Ηλιόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες, στο Κότμπους θα βρεθούν οι Βάσω Μιλλούση (δοκός ισορροπίας), Αργυρώ Αφράτη (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί και ενδεχομένως έδαφος), Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί) και Μαρία Σίμου (δοκός ισορροπίας και έδαφος), οι οποίες πρόκειται να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα και στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι Έλληνες πρωταθλητές αναχωρούν αύριο (Τετάρτη 18/03) για τη γερμανική πόλη, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Κώστα Σιούτη, Απόστολο Πεσσίνη και τους διεθνείς κριτές Γιώργο Ντάλλα και Αναστασία Δόντη.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, το οποίο πραγματοποιείται για 39η χρονιά και έχει μοναδική ιστορία ως θεσμός, έχουν δηλώσει συμμετοχή 156 αθλητές και αθλήτριες (113 άνδρες, 43 γυναίκες) από 41 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 19 Μαρτίου
17:30 – 21:00: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: έδαφος (Κοσμίδης, Μαρκούσης), πλάγιος ίππος (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου), κρίκοι (Πετρούνιας) – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: άλμα (Αφράτη), ασύμμετροι ζυγοί (Πλυτά, Αφράτη)

Παρασκευή 20 Μαρτίου
17:30 – 21:00: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: άλμα, δίζυγο (Ηλιόπουλος), μονόζυγο (Μάρας) – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: δοκός ισορροπίας (Μιλλούση, Σίμου), έδαφος (Αφράτη, Σίμου)

Σάββατο 21 Μαρτίου
15:00 – 18:10: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 22 Μαρτίου
12:00 – 15:20: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: δοκός ισορροπίας, έδαφος