Το Σάββατο (22/11) η μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής, στο κτήριο της Ε.Ο.Ε.

Μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για να τιμήσει τους πρωταθλητές της, για όσα πέτυχαν μέσα στο 2014. Η γιορτή της Γυμναστικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (22/11) στις 18:00 στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δημητρίου Βικέλα 52, Χαλάνδρι) και θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους του αθλήματος.

Στην εκδήλωση θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι αθλητές των Εθνικών ομάδων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο, οι οποίοι θα βραβευθούν για την επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής γυμναστικής στα φετινά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, θα απονεμηθούν έπαθλα:

-Στην Εθνική ανδρών της ενόργανης, που τερμάτισε 22η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κινεζικής πόλης Νανίνγκ και πήρε την ομαδική πρόκριση για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015 στη Γλασκόβη, εκεί όπου θα κριθούν τα Ολυμπιακά εισιτήρια.

-Στην Εθνική γυναικών της ενόργανης, η οποία τα κατάφερε εξίσου καλά στη Νανίνγκ, αφού κέρδισε την 24η θέση και απέκτησε το δικαίωμα να είναι παρούσα στη Γλασκόβη με πλήρη εξαμελή ομάδα.

-Στην ομάδα ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής, που κατέκτησε τη 12η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σμύρνης και θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για να πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση για 5η συνεχόμενη φορά.

-Στις αθλήτριες του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες επίσης είχαν επιτυχημένη παρουσία στην Σμύρνη.

-Στην Εθνική ανδρών του τραμπολίνο, που ξεπέρασε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην Ντεϊτόνα Μπιτς των ΗΠΑ.

Στην Εθνική γυναικών του τραμπολίνο, η οποία άφησε πολλές υποσχέσεις στην Ντεϊτόνα Μπιτς, αποτελούμενη αμιγώς από πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες.

Επιπλέον, θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα του αθλήματος, με όσα πρόσφεραν είτε παλαιότερα, είτε μέσα στη χρονιά που ολοκληρώνεται.

Θα βραβευθούν, επίσης, οι χορηγοί που έχουν αναλάβει την υποστήριξη συνολικά 12 εκπροσώπων της γυμναστικής, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρος Καπράλος.

Ειδική μνεία θα γίνει στην αδικοχαμένη Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Άννα Πολλάτου, η οποία έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Μάιο, αλλά παραμένει αξέχαστη.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους της γυμναστικής που θα θελήσουν να παρευρεθούν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές των Εθνικών ομάδων και τα υπόλοιπα τιμώμενα πρόσωπα.