Έτοιμη η ελληνική ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο

Με προορισμό την Ντεϊτόνα Μπιτς, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, αναχωρούν τη Δευτέρα (03/11) τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών – γυναικών (7-9 Νοεμβρίου).

Στο ατομικό ανδρών θα πάρουν μέρος οι Απόστολος Κουταβάς, Γιάννης Τοπτίδης, Κωνσταντίνος Γράψας και στο ατομικό γυναικών οι Λίλα Κασάπογλου, Εύη Αγγελούση, Αμαλία Πάσουλα. Παράλληλα, οι Κασάπογλου / Αγγελούση θα αγωνιστούν και ως δίδυμο στο συγχρονισμένο τραμπολίνο γυναικών.

Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν οι προπονητές Βαρβάρα Βοϊβόδα, Κυριάκος Μαβιτζής και ο διεθνής κριτής Δημοσθένης Χρυσοσπάθης.

Στη διοργάνωση είχε δηλωθεί να συμμετάσχει με την Εθνική ανδρών και ο Γιάννης Σταμάτουζας, ο οποίος όμως στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο σε τροχαίο ατύχημα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και βγήκε εκτός μάχης.

Αναφορικά με τους στόχους, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών της Εθνικής ανδρών, ο προπονητής Κυριάκος Μαβιτζής υπογράμμισε: «Ο στόχος μας στην Ντεϊτόνα Μπιτς είναι να μπούμε στην 6άδα ή έστω στην 8άδα της ομαδικής κατάταξης, που βγαίνει από το άθροισμα των τριών βαθμολογιών στον προκριματικό. Κυρίως, όμως, βάζουμε ως στόχο το χτίσιμο της ομάδας των επόμενων ετών, με ένα μίγμα έμπειρων και νεαρότερων αθλητών. Ο Κουταβάς προέρχεται από έναν τραυματισμό που έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του, ευτυχώς όμως τον ξεπέρασε. Παρότι δεν πρόλαβε να ετοιμάσει ένα πρόγραμμα αντάξιο των δυνατοτήτων του, η παρουσία του στην ομάδα είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο Τοπτίδης είναι επίσης έμπειρος και σταθερός αθλητής, ενώ ο Γράψας αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία ανδρών, αλλά έχει το πρόγραμμα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Είναι κρίμα που δεν θα έχουμε μαζί μας τον Σταμάτουζα, που ήταν ο πιο φορμαρισμένος αθλητής μας. Ευελπιστώ ότι θα επιστρέψει απόλυτα υγιής και θα τον έχουμε κοντά μας για το παγκόσμιο του 2015. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Σαββίδη, που είχε τραυματιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έπαθε υποτροπή στην προετοιμασία των τελευταίων μηνών. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα κριθεί και η Ολυμπιακή πρόκριση, θα είμαστε έτοιμοι για πολύ περισσότερα πράγματα».

Από την πλευρά της, η προπονήτρια των γυναικών Βαρβάρα Βοϊβόδα τόνισε: «Και οι τρεις αθλήτριές μας αγωνίζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία γυναικών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Θα αποκτήσουν μια σημαντική εμπειρία, με το βλέμμα στο παγκόσμιο του 2015 στη Δανία. Στη φετινή διοργάνωση, μια θέση στην 8άδα της ομαδικής κατάταξης θα είναι ευπρόσδεκτη, ενώ σε ατομικό επίπεδο η είσοδος στην 24άδα των ημιτελικών μοιάζει δύσκολη, αλλά η Κασάπογλου διαθέτει πρόγραμμα με υψηλή αρχική αξία και ελπίζουμε στο καλύτερο. Στο συγχρονισμένο τραμπολίνο, οι Κασάπογλου / Αγγελούση έχουν τα φόντα να πλασαριστούν στην κορυφαία 12άδα, αν και η πρόκρισή τους στην 8άδα των φιναλίστ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών, όπως φαίνεται και από το ρεκόρ συμμετοχών».

Στην Ντεϊτόνα Μπιτς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα (13-16 Νοεμβρίου) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ηλικιών, για αθλητές 11 έως 18 ετών. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι έξι παρακάτω αθλητές, τα έξοδα των οποίων θα καλύψουν τα σωματεία τους:

ΑΓΟΡΙΑ: Δημήτρης Νώλης (Παλμός Καβάλας, κατ. 11-12 ετών), Δημήτρης Μακρής (Αστέρας Πεύκης, κατ. 13-14 ετών), Βαγγέλης Μακρής (Αστέρας Πεύκης, κατ. 15-16 ετών).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Άννα Σταύρου (Αστέρας Πεύκης, κατ. 11-12 ετών), Χριστίνα Τάτση (ΔΑΣ Αργυρούπολης, κατ. 13-14 ετών), Νικολέτα Αζωίδη (Αριάδνη Περιστερίου, κατ. 15-16 ετών).

Η αναχώρησή τους είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι η Βαρβάρα Βοϊβόδα, ενώ στο πλευρό των νεαρών αθλητών και αθλητριών θα βρεθούν επίσης οι προπονητές Καλλιρρόη Μανωλούκου, Βασίλης Μπομπότας και ο διεθνής κριτής Δημήτρης Τσακαλίδης.

Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων με ελληνικό ενδιαφέρον στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου
15:00 – 23:40: Προκριματικός ατομικού τραμπολίνο γυναικών
15:00 – 00:40: Προκριματικός ατομικού τραμπολίνο ανδρών

Σάββατο 8 Νοεμβρίου
22:45 – 00:00: Ημιτελικός ατομικού τραμπολίνο γυναικών
02:45 – 03:15: Τελικός ατομικού τραμπολίνο γυναικών

Κυριακή 9 Νοεμβρίου
16:30 – 19:25: Προκριματικός συγχρονισμένου τραμπολίνο γυναικών
19:45 – 21:00: Ημιτελικός ατομικού τραμπολίνο ανδρών
00:15 – 00:45: Τελικός συγχρονισμένου τραμπολίνο γυναικών
00:45 – 01:15: Τελικός ατομικού τραμπολίνο ανδρών