Ολοκληρώθηκε το καμπ αξιολόγησης αθλητριών για το ανσάμπλ

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το προπονητικό καμπ αξιολόγησης νέων αθλητριών ρυθμικής γυμναστικής, το οποίο είχε ως στόχο την ανάδειξη κοριτσιών που θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην Εθνική ομάδα ανσάμπλ τα επόμενα χρόνια.

Το καμπ διήρκεσε πέντε εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, με την συμμετοχή συνολικά 16 νεανίδων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που από το 2015 ανεβαίνουν στην κατηγορία των γυναικών. Οι νεαρές αθλήτριες έκαναν κοινές προπονήσεις από τις 30 Ιουνίου έως και τις 6 Αυγούστου, υπό την επίβλεψη της ομοσπονδιακής προπονήτριας του ανσάμπλ Τζένης Παπαδοπούλου, της συνεργάτιδάς της Ελένης Χρονοπούλου και της χορογράφου Γεωργίας Αργύρη.

Πριν από την ολοκλήρωση του προπονητικού καμπ τα κορίτσια υποβλήθηκαν σε τεστ και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η φάση της αξιολόγησης, έτσι ώστε να αποφασιστεί ποιες από τις αθλήτριες θα ενταχθούν στην προεπιλογή της ομάδας ανσάμπλ και θα προπονούνται σε σταθερή βάση μαζί της από το φθινόπωρο.

Παράλληλα, πριν από το «αντίο» στις κοινές προπονήσεις, οι νεαρές αθλήτριες ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Εθνική ανσάμπλ, η οποία το Σαββατοκύριακο (9-10) θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής της Σόφιας.

«Τα κορίτσια που συμμετείχαν στο καμπ ένιωσαν τι είναι πραγματικά το ανσάμπλ. Κατάλαβαν τις έννοιες της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Ήταν πολύ σημαντικό να πραγματοποιήσουμε αυτό το καμπ, που το διοργανώσαμε με πολύ κόπο, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια. Σκοπός μας ήταν να μπουν οι νεαρές αθλήτριες στο δικό μας ομαδικό πνεύμα δουλειάς και αλληλοϋποστήριξης. Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ενισχύσουμε το ελληνικό ανσάμπλ, με το βλέμμα στο μέλλον», σχολίασε η ομοσπονδιακή τεχνικός Τζένη Παπαδοπούλου.