Αυλαία στο 26ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «Άννα Πολλάτου»

Η Κεφαλονιά είναι έτοιμη να υποδεχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, που πραγματοποιείται για 26η συνεχή χρονιά, με την συμμετοχή περίπου 2.000 αθλούμενων από την Ελλάδα και από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Σλοβενία, Πολωνία, Βουλγαρία).

Το Φεστιβάλ της Κεφαλονιάς θα ονομάζεται πλέον «Άννα Πολλάτου», στη μνήμη της κορυφαίας αθλήτριας, που έχασε τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα πριν από ενάμιση μήνα. Η διοργάνωση θα γίνει φέτος σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, καθώς η εκλιπούσα είχε ξεκινήσει την αθλητική της πορεία από τον Α.Γ.Σ. Επτανήσων «Κεφαλονιά» από την τρυφερή ηλικία των πέντε ετών και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής στον τόπο καταγωγής της, όπως άλλωστε και σε όλη τη χώρα.

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει την Πέμπτη (25/06) στις 21:30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις  θα γίνουν σε Αργοστόλι, Ληξούρι και Κουρκουμελάτα. Νικητές και ηττημένοι δεν θα υπάρχουν. Όλοι ανεξαιρέτως θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους.

Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ο παλαιότερος αυτής της μορφής και της εμβέλειας στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει και διεθνή αναγνώριση στο πέρασμα των ετών. Είναι ένα Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1988, αγαπήθηκε εξ αρχής από τους Κεφαλονίτες, τις τοπικές αρχές, αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί.

Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Επτανήσων «Κεφαλονιά» Σταύρος Μπασιαρδής.