Επαφές του Θανάση Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. και τον Υπουργό Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν

Σημαντικές επαφές είχε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος με την ιδιότητα του Β’ αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και με τον Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας του Αζερμπαϊτζάν, Αζάντ Ραχίμοφ.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του νέου προέδρου της Δ.Ο.Ε. Τόμας Μπαχ στην Ελλάδα, ο κ. Βασιλειάδης συμμετείχε στις συζητήσεις εκ μέρους της Ε.Ο.Ε., για θέματα Ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο κ. Μπαχ επιβεβαίωσε την αποδοχή του αιτήματος του προέδρου της Ε.Ο.Ε. Σπύρου Καπράλου, ώστε να διπλασιαστεί από 10 σε 20 ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών που θα λαμβάνουν απευθείας ένα ποσό ως αθλητική υποτροφία στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας τους για το 2016. Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στις διεθνείς διακρίσεις αλλά και στις προοπτικές των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής.

Σημαντικά οφέλη προέκυψαν και από τις επαφές είχε ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. με τον Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας του Αζερμπαϊτζάν, Αζάντ Ραχίμοφ. Οι δύο άνδρες είχαν εκτενή επικοινωνία στο Μπακού, στο περιθώριο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, στην Αθήνα, όπου ο κ. Ραχίμοφ παρέστη στη βράβευση της Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν και προέδρου της ομοσπονδίας γυμναστικής της χώρας, Μεχριμπάν Αλίγεβα, από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Πνύκα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Αζέρος υπουργός επισκέφθηκε τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Βασιλειάδης και ο κ. Ραχίμοφ συμφώνησαν σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασίας ενόψει των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015». Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το να δοθεί σε όλους τους Έλληνες πρωταθλητές της γυμναστικής, που είναι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, η δυνατότητα να επισκεφθούν νωρίτερα το Μπακού και να πάρουν μέρος σε καμπ προετοιμασίας στις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί.

Το ραντεβού με τον Υπουργό Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον, αφού μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται θετικές εξελίξεις αναφορικά με το προαναφερθέν πρόγραμμα αθλητικής συνεργασίας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Τόμας Μπαχ στην Αθήνα:
vasiliadis-bach-1 vasiliadis-bach-2 vasiliadis-bach-3
Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αζάντ Ραχίμοφ στην Αθήνα:

vasiliadis-rahimov1 vasiliadis-rahimov2