16η η Φίλιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής

Θετική ήταν η παρουσία της Βαρβάρας Φίλιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, όπου κατέκτησε τη 16η θέση στο σύνθετο ατομικό γυναικών. Παράλληλα, στην κατηγορία νεανίδων η Ελένη Κελαϊδίτη προκρίθηκε σε έναν ακόμη τελικό, σ’ αυτόν της κορδέλας.

Η Βαρβάρα Φίλιου συγκέντρωσε 66,181 βαθμούς (στεφάνι: 15,366 β., μπάλα: 17,266 β., κορύνες: 17,116 β., κορδέλα: 16,433 β.) στο σύνθετο ατομικό και κατετάγη 16η μεταξύ των 20 κορυφαίων αθλητριών της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει τελικούς οργάνων στην κατηγορία γυναικών.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα (73,499 β.), με δεύτερη τη Λευκορωσίδα Μελιτίνα Στανιούτα (72,416 β.) και τρίτη την Ουκρανή Γκάνα Ριζατντίνοβα (71,649 β.).

Στο ατομικό της κατηγορίας νεανίδων, η 14χρονη Ελένη Κελαϊδίτη θα είναι παρούσα σε τρεις τελικούς οργάνων, αφού μπήκε στην προνομιούχο οκτάδα και στην κορδέλα τερματίζοντας 3η στον προκριματικό με 15,400 β., ενώ στις κορύνες έμεινε 23η με 14,050 β..

Στο σύνθετο ατομικό η Κελαϊδίτη κατετάγη 4η με 59,233 β. και η δεύτερη Ελληνίδα νεανίδα, η 15χρονη Γεωργία Μάρθα, τερμάτισε 15η με 52,774 β..

Εξάλλου, στην ομαδική κατάταξη η Εθνική νεανίδων πήρε τελικά την αξιόλογη 9η θέση με 86,741 β., ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι σε σχέση με την πρώτη ημέρα του προκριματικού.

Η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής του Μπακού πέφτει την Κυριακή (15/06) με τους τελικούς οργάνων στο ατομικό νεανίδων, όπου η Κελαϊδίτη θα αγωνιστεί σε στεφάνι, μπάλα και κορδέλα, καθώς και με τους τελικούς οργάνων του ανσάμπλ γυναικών, όπου δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.