Πολυπρόσωπη παρουσία της ελληνικής γυμναστικής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015

Με τουλάχιστον 15 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η ελληνική γυμναστική στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν ακριβώς σε ένα χρόνο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου αύριο (Κυριακή 15/06) ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής.

Η 9η θέση της εξαμελούς Εθνικής ομάδας ανσάμπλ στον σύνθετο αγώνα σήμανε αυτόματα την πρόκρισή της στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπου θα αγωνιστούν οι 12 κορυφαίες ομάδες της «Γηραιάς Ηπείρου». Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει και στο ατομικό της ρυθμικής, με μία αθλήτρια.

Επιπλέον, η Ελλάδα θα έχει το μέγιστο επιτρεπτό αριθμό αθλητών στην ενόργανη (τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες), καθώς και δύο αθλήτριες στο τραμπολίνο γυναικών.

Η διαδικασία πρόκρισης έχει ολοκληρωθεί για τα αθλήματα της γυμναστικής, με εξαίρεση την ακροβατική, όπου κριτήριο πρόκρισης θα αποτελέσει το προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα της γαλλικής πόλης Λεβαλουά (10-12 Ιουλίου).

Οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Μπακού από τις 12 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2015, θα περιλαμβάνουν περίπου 6.000 αθλητές από 49 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε τουλάχιστον 19 αθλήματα.