Διπλασιάστηκε η φετινή επιχορήγηση της Ε.Γ.Ο., ανέβηκε στα 1,2 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ θα λάβει τελικά η Ε.Γ.Ο. ως ετήσια τακτική επιχορήγηση από τη Γ.Γ.Α., χάρη στην επιμονή των ανθρώπων της γυμναστικής και του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, που πάλεψαν για να παραμείνει ζωντανός.

Η Ε.Γ.Ο. θα εισπράξει επιχορήγηση διπλάσια από εκείνη που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους και ήταν μόλις 600.000 ευρώ, ποσό που καθιστοϋσε αδύνατη τη λειτουργία της.

Τελικά όμως, όχι μόνο δεν θα υποστεί μείωση συγκριτικά με πέρσι, αλλά αντίθετα θα είναι η μόνη Ομοσπονδία που θα λάβει αύξηση  9%, αφού για το έτος 2013 είχε πάρει 1,1 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, υποδέχθηκε τη θετική εξέλιξη με την εξής δήλωση:

«Ο αγώνας της διοίκησής μας, οι θυσίες των σωματείων της γυμναστικής και η στήριξη των αθλητών και προπονητών μας, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με συντονισμένη ομαδική προσπάθεια, πείσαμε τους αρμόδιους ότι αξίζει να επενδύσουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό συνολικά και να ενισχύσουν ειδικότερα το άθλημα της γυμναστικής, που τόσες επιτυχίες έχει να επιδείξει.
Πλέον μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία τη φετινή χρονιά και να παίρνουμε δύναμη για το μέλλον, που θα είναι πιο δύσκολο. Με ενότητα και διαρκή δουλειά, θα είμαστε σε θέση να ξεπερνάμε ανάλογα προβλήματα και να διεκδικούμε όσα αξίζουμε».