Αυλαία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυναικών – νεανίδων

Έτοιμες για το καλύτερο δυνατό είναι οι Ελληνίδες αθλήτριες, που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών – νεανίδων, στην Σόφια (14-18 Μαΐου).

Την αρχή θα κάνουν αύριο, Τετάρτη (14/05), οι νεανίδες Μήνα-Γεθσημανή Βαρθολομαίου, Ζωή Τόκα, Ευαγγελία Μονοκρούσου και Χριστίνα Κιόση στον προκριματικό της κατηγορίας τους, από τον οποίο θα προκύψει η τελική ομαδική κατάταξη, καθώς και οι φιναλίστ για το σύνθετο ατομικό και για τα επιμέρους όργανα.

Την Πέμπτη (15/05) θα γίνει ο αντίστοιχος προκριματικός των γυναικών. Μαζί με τη Βάσω Μιλλούση, που θα κυνηγήσει με αξιώσεις το εισιτήριο για τον τελικό της δοκού ισορροπίας, θα αγωνιστούν οι Ιωάννα Ξουλόγη, Μαγδαλένα Τριχοπούλου, Βάλια Πλυτά και Μαρία Σίμου.

Την Παρασκευή (16/05) θα διεξαχθεί ο τελικός του σύνθετου ατομικού νεανίδων με την συμμετοχή 24 αθλητριών, το Σάββατο (17/05) θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του ομαδικού γυναικών με την συμμετοχή 8 χωρών, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (18/05) με τους τελικούς οργάνων νεανίδων και γυναικών.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυναικών – νεανίδων της Σόφιας έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 288 αθλήτριες από 37 χώρες.