Θ. Βασιλειάδης: «Απρέπεια η ανακοίνωση των επιχορηγήσεων, πριν γίνει η συνάντηση του Υφυπουργού με την Ε.Ο.Ε.»

Τη δυσαρέσκειά του για τη νέα δραματική μείωση των τακτικών επιχορηγήσεων της Γ.Γ.Α. για το 2014, αλλά και για το γεγονός ότι αυτές ανακοινώθηκαν την παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού με τα στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, επαληθεύτηκαν όλα όσα φοβόμασταν και λέγαμε έως τώρα. Η ανακοίνωση των μειωμένων τακτικών επιχορηγήσεων σηματοδοτεί το τέλος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τα ποσά που προτείνει η Γ.Γ.Α., ουσιαστικά φτάνουν μόνο για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τις λειτουργικές δαπάνες των αθλητικών Ομοσπονδιών.
Αυτό που θεωρούμε απρεπές απέναντι σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, είναι ότι οι επιχορηγήσεις ανακοινώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά, μία ημέρα πριν από την συνάντηση που ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να έχει αύριο, Πέμπτη, με την Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε..
Χθες, Τρίτη, η Ε.Ο.Ε. επρόκειτο να παρουσιάσει τα προβλήματα των Ομοσπονδιών σε συνέντευξη Τύπου, η οποία αναβλήθηκε με προτροπή του κ. Ανδριανού και με την προοπτική να συζητήσει προηγουμένως μαζί μας. Η σημερινή ανακοίνωση, όμως, μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων.
Στην αυριανή συνάντηση, είναι πλέον υποχρεωτικό να βρούμε όλοι μαζί μια λύση για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού. Ή θα βρούμε μία διέξοδο, ή θα αναγκαστούμε να κλείσουμε. Επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω εξελίξεις».