Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον Άγιο Κοσμά

Τις βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών διδάχθηκαν οι προπονητές, αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, που συμμετείχαν σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών, στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά.

Στο σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε για τα στελέχη των Εθνικών ομάδων του κλιμακίου της Αθήνας, δίδαξαν δύο εξειδικευμένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, καθώς και ο γιατρός της Ε.Γ.Ο., Οδυσσέας Παξινός, που από την πλευρά του αναφέρθηκε στις μυοσκελετικές κακώσεις και στην άμεση αντιμετώπιση των τραυματισμών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων, ώστε να είναι σε θέση να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση καρδιακών ή λιποθυμικών επεισοδίων, πνιγμονών ή άλλων έκτακτων περιστατικών.

Φωτογραφίες από το σεμινάριο πρώτων βοηθειών:
seminario-proton-voithion-2014-1 seminario-proton-voithion-2014-2 seminario-proton-voithion-2014-3-paxinos seminario-proton-voithion-2014-4 seminario-proton-voithion-2014-5 seminario-proton-voithion-2014-6