Θριαμβευτική εκλογή Βασιλειάδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEG

Ακόμα πιο ισχυρή φωνή αποκτά η ελληνική γυμναστική στο διεθνές στερέωμα, έπειτα από την εκλογή του προέδρου της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG).

Ο κ. Βασιλειάδης εξελέγη μεταξύ των επτά μελών της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, σε σύνολο 17 υποψηφίων, στο Πορτορόζ της Σλοβενίας, όπου πραγματοποιείται το 25ο Συνέδριο της UEG. Η θητεία του στο κορυφαίο όργανο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα είναι τετραετής, από το ξεκίνημα του 2014 μέχρι το τέλος του 2017.

Εκτός του Έλληνα εκπροσώπου, στην Εκτελεστική Επιτροπή μπήκαν επίσης οι Κλέμεν Μπέντενικ (Σλοβενία), Γιορντάν Γιόβτσεφ (Βουλγαρία), Αντρέι Ροντιονένκο (Ρωσία), Πάολο Φρίζινγκ (Λουξεμβούργο), Έρικ Γιουλ Μόγκενσεν (Δανία) και Μάρτιν Ρέντιν (Βρετανία).

Στη θέση του προέδρου της UEG επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο ο Γάλλος Ζορζ Γκελζέκ, παίρνοντας 40 ψήφους σε σύνολο 41, ενώ τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων κατέλαβαν ο Ελβετός Ρούντι Χέντιγκερ, η Σουηδή Μάλιν Έγκερτζ Φόρσμαρκ και ο Αζέρος Φαρίντ Γκαγίμποφ.

Το 25ο Συνέδριο της UEG ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου (07/12) με τις αρχαιρεσίες για τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα, όπου θα υπάρχουν τρεις ακόμη Έλληνες υποψήφιοι: Ο Νίκος Προβιάς (υποψήφιος για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών), η Μαρία Πάχτα (υποψήφια για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής) και ο Δημοσθένης Χρυσοσπάθης (υποψήφιος για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής τραμπολίνο).