Ο Νίκος Προβιάς εξελέγη στην Τεχνική Επιτροπή ενόργανης ανδρών της UEG

Άλλη μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε η ελληνική γυμναστική στο 25ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, στο Πορτορόζ της Σλοβενίας, αφού ο Νίκος Προβιάς εξελέγη ως μέλος στην Τεχνική Επιτροπή ενόργανης γυμναστικής ανδρών.

Ο εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. πλασαρίστηκε μεταξύ των έξι μελών που κατέλαβαν εκλόγιμες θέσεις και μαζί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Γιακόμπ Βίσνια θα συγκροτήσουν την Τεχνική Επιτροπή ενόργανης ανδρών της UEG, για την τετραετία 2014-2017.

Ο Νίκος Προβιάς αποτελεί πρόεδρο των Ελλήνων κριτών ενόργανης ανδρών από το 2003 και μεταξύ άλλων έχει παρευρεθεί ως διεθνής κριτής σε εννιά παγκόσμια πρωταθλήματα, σε ένδεκα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και 2012.

Στις αρχαιρεσίες της UEG συμμετείχαν και άλλοι δύο Έλληνες υποψήφιοι, ο Δημοσθένης Χρυσοσπάθης στο τραμπολίνο και η Μαρία Πάχτα στη ρυθμική γυμναστική, χωρίς να κατορθώσουν να εκλεγούν ως μέλη στις αντίστοιχες Τεχνικές Επιτροπές.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου (07/12), ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης είχε πετύχει να εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEG.