Τέσσερις Έλληνες υποψήφιοι στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Την εκλογή τους στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) θα διεκδικήσουν τέσσερις Έλληνες υποψήφιοι, μέσα από το 25ο Συνέδριο της UEG, που θα γίνει στο Πορτορόζ της Σλοβενίας (6-7 Δεκεμβρίου).

Στην σλοβενική πόλη θα βρίσκονται από την Πέμπτη (05/12) ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή της UEG, καθώς και τρεις διεθνείς κριτές: Ο Νίκος Προβιάς (υποψήφιος για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών), η Μαρία Πάχτα (υποψήφια για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής) και ο Δημοσθένης Χρυσοσπάθης (υποψήφιος για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής τραμπολίνο).

Η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα ξεκινήσει την Παρασκευή (06/12) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (07/12), όταν και θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες.

Το Προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς και οι πρόεδροι των Τεχνικών Επιτροπών θα εκλεγούν απευθείας από τις χώρες – μέλη της UEG. Αντίθετα, τα μέλη κάθε Τεχνικής Επιτροπής θα αναδειχθούν αμέσως μετά, μέσω ψηφοφορίας της νεοεκλεγείσας Εκτελεστικής Επιτροπής και των αντίστοιχων προέδρων των Τεχνικών Επιτροπών.

Σε όλα τα θεσμικά όργανα, η θητεία των εκλεγέντων θα είναι τετραετής (Ιανουάριος 2014 – Δεκέμβριος 2017).

Δείτε ΕΔΩ το επίσημο έντυπο της Ε.Γ.Ο. με τα βιογραφικά του Θανάση Βασιλειάδη, του Νίκου Προβιά, της Μαρίας Πάχτα και του Δημοσθένη Χρυσοσπάθη