Ισχυρή εκπροσώπηση για την ελληνική γυμναστική στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία θα ζήσουν στη Βραζιλία οι νεαροί πρωταθλητές της ενόργανης και της ρυθμικής, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στην 15η παγκόσμια μαθητική Γυμνασιάδα, στην Μπραζίλια (29 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου).

Στη διοργάνωση της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας θα πάρουν μέρος οι αθλητές και αθλήτριες που εξασφάλισαν την πρόκριση μέσα από το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, πριν από ένα μήνα. Για το άθλημα της ρυθμικής, μάλιστα, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε σχολικό πρωτάθλημα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο..

Από ελληνικής πλευράς, στην ενόργανη αγοριών θα συμμετάσχουν οι Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης, Ντανιέλ Ιορντάνωβ, Χρήστος Κουταλίδης, Θεόφιλος Μάνος, στην ενόργανη κοριτσιών οι Αργυρώ Αφράτη, Μαρία Σίμου, Βάλια Πλυτά, Κωνσταντίνα Αποσπόρη, Μαρία Τσαντεκίδου και στη ρυθμική οι Κορίνα Αλευρογιάννη, Ειρήνη Κεσσίδη, Νικολέτα Σιμιτζή, Φραντζέσκα Σωτάκη.

Μαζί με τους αθλητές της ενόργανης θα μεταβούν οι προπονητές Κώστας Σιούτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Απόστολος Πεσίνης και οι διεθνείς κριτές Γιώργος Ντάλλας, Φωτεινή Μέλλου, ενώ επίσημες συνοδοί των αθλητριών της ρυθμικής θα είναι το μέλος του δ.σ. της Ε.Γ.Ο. Μαρία Παπαδοπούλου και η διεθνής κριτής Μαρία Πάχτα.

Η Γυμνασιάδα πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα των κυριότερων ατομικών αθλημάτων, δηλαδή της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, του στίβου και της κολύμβησης. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερα αθλήματα επίδειξης (αεροβική γυμναστική, τζούντο, καράτε και σκάκι). Στην Μπραζίλια θα αγωνιστούν μαθητές και μαθήτριες από 37 χώρες, γεννημένοι μεταξύ 1996 και 1999.

Το πρόγραμμα της γυμναστικής στην 15η Γυμνασιάδα:

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
Ομαδικό & Σύνθετο ατομικό αγοριών

Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Ομαδικό & Σύνθετο ατομικό κοριτσιών

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος (Αγόρια: Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Κορίτσια: Άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου
Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος (Αγόρια: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Κορίτσια: Δοκός ισορροπίας, έδαφος)

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
Προκριματικός σύνθετου ατομικού & οργάνων

Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Τελικός σύνθετου ατομικού

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος (μπάλα, κορύνες)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου
Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος (κορδέλα, στεφάνι)