Καλές εμφανίσεις και υποσχέσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής

Θετική παρουσία είχαν οι νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, στο Αρκ της Γαλλίας (8-10 Νοεμβρίου), παρότι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Στο ατομικό γυναικών, η Χριστίνα Ιωαννίδου πήρε την 18η θέση μεταξύ 36 αθλητριών με 19,450 β. στον προκριματικό, ενώ στο ατομικό νεανίδων η Στυλιανή Ποταμιανάκη κατέκτησε τη 14η θέση στον προκριματικό με 18,800 β. και η Σοφία Παππά την 21η θέση με 18,450 β., σε σύνολο 37 αθλητριών.

Ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση πλησίασαν οι δύο ομάδες του τρίο νεανίδων, χωρίς όμως η προσπάθειά τους να τύχει επιβράβευσης. Οι Σταματίνα Παπαηλιού – Λυδία Ρουγκανάκου – Ελένη Νικολοπούλου κατέλαβαν τη 12η θέση με 18,200 β. και οι Σοφία Παππά – Στυλιανή Ποταμιανάκη – Ευριδίκη-Σοφία Ευσταθιάδη πήραν τη 14η θέση με 18,150 β., σ’ ένα αγώνισμα στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες.

Τις Ελληνίδες αθλήτριες συνόδευσαν στη Γαλλία οι προπονητές Δημήτρης Πολύζος, Αθηνά Γουρνά, η διεθνής κριτής Λευκή Φερεντίνου και η αρχηγός αποστολής Μαρία Σβεντερίκου.