Επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, στο «Σπίτι της Γυμναστικής»

Τις ολοκληρωμένες προτάσεις της Ε.Γ.Ο. για άντληση εσόδων μέσα από τη χρήση του «Σπιτιού της Γυμναστικής» και του αθλητικού ξενοδοχείου του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, άκουσε με προσοχή ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, το πρωί της Παρασκευής (01/11), κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ανδριανός επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, όπου τον συνόδευσαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου και σύσσωμο το δ. σ. του Ε.Α.Κ.Θ. με επικεφαλής τον πρόεδρο Σάκη Παπαγεωργίου και τον αντιπρόεδρο Κώστα Χαριτωνίδη.

andrianos-episkepsi-mikra-noe2013-2Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έγινε δεκτός στο «Σπίτι της Γυμναστικής» από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., Λάμπρο Κωνσταντή, ενώ επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη, τον προπονητή του Αλέκο Ιωακειμίδη και με άλλους αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής.

Ο κ. Βασιλειάδης επανέλαβε το αίτημα να παραχωρηθεί στην Ε.Γ.Ο. η χρήση του «Σπιτιού της Γυμναστικής», αλλά και του αθλητικού ξενοδοχείου της Μίκρας, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο από το 2007, όταν και έγινε η ανέγερσή του.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. και ζήτησε να ενημερωθεί περαιτέρω, με αναλυτικό πλάνο βιωσιμότητας για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

andrianos-episkepsi-mikra-noe2013-3«Έχουμε έτοιμο το σχέδιο για αξιοποίηση του ‘Σπιτιού της Γυμναστικής’ και του αθλητικού ξενοδοχείου της Μίκρας, που μπορούν να φέρουν σημαντικά έσοδα και να ελαφρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, με την οποία ζητούμε τη μεταβίβαση αυτών των εγκαταστάσεων στην Ε.Γ.Ο., αφού ως φορέας θα μπορέσουμε να αναλάβουμε το κόστος συντήρησης και παράλληλα να αντλήσουμε έσοδα από τη χρήση τους», τόνισε ο Θανάσης Βασιλειάδης και συμπλήρωσε:
«Πλήθος ξένων ομάδων θέλουν να έρχονται για προετοιμασία στο ‘Σπίτι της Γυμναστικής’, επειδή αποτελεί το μοναδικό προπονητήριο στην Ευρώπη που διαθέτει μόνιμο πόντιουμ. Ωστόσο, αυτές οι ξένες αποστολές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και να πληρώνουν σημαντικά ποσά για διαμονή και μετακινήσεις. Με την αξιοποίηση του αθλητικού ξενοδοχείου της Μίκρας, θα έχουν την ιδανική λύση, οικονομική και λειτουργική για τους επισκέπτες, αλλά και κερδοφόρα για εμάς».

Ο κ. Βασιλειάδης κατέληξε λέγοντας:
«Εμείς πρώτοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να μην εξαρτούνται οι αθλητικές Ομοσπονδίες μόνο από την κρατική χρηματοδότηση. Αυτό που ζητούμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να αντλήσουμε μόνοι μας έσοδα, μέσα από αναπτυξιακές δράσεις. Γι’ αυτό το λόγο, στον προϋπολογισμό της Ε.Γ.Ο. για το 2014 έχουμε προβλέψει να προέρχεται μόνο το 50% των εσόδων από κρατική επιχορήγηση και το υπόλοιπο 50% από δικές μας δράσεις, αρκεί να μας δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία. Είναι μια τολμηρή, αλλά απαραίτητη κίνηση, με το βλέμμα στο μέλλον».