Η Μιλλούση «νίκησε» τον Πετρούνια στη Γαλλία

Η «κόκκινη» ομάδα της Βάσως Μιλλούση κέρδισε την «μπλε» ομάδα του Λευτέρη Πετρούνια στο πρωτότυπο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής του Σίλτιγκαϊμ, στη Γαλλία, στο οποίο συμμετείχαν 16 πρωταθλητές από 13 χώρες.

Η διοργάνωση είχε όλα τα στοιχεία ενός σόου, αφού οι αθλητές ήταν χωρισμένοι σε δύο οκταμελείς ομάδες και διαγωνίστηκαν σε μονομαχίες «ένας εναντίον ενός» σε κάθε όργανο, χωρίς να ανακοινώνονται στο κοινό οι βαθμολογίες τους, παρά μόνο ο νικητής κάθε μονομαχίας.

Τελικά η «κόκκινη» ομάδα της Βάσως Μιλλούση επικράτησε με 12 πόντους έναντι 10 των «μπλε» του Λευτέρη Πετρούνια, αλλά το βέβαιο είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Η Μιλλούση αγωνίστηκε στη δοκό ισορροπίας, στους ασύμμετρους ζυγούς, καθώς και στο έδαφος, όπου μάλιστα υπερίσχυσε στην κόντρα της με τη Ρωσίδα Άννα Πάβλοβα.
Από την πλευρά του, ο Πετρούνιας παρουσίασε προγράμματα στο έδαφος, στον πλάγιο ίππο και στους κρίκους, όπου ξεχώρισε για άλλη μια φορά.

Για τους δύο Έλληνες πρωταθλητές θα ακολουθήσουν άλλες δύο διεθνείς εμφανίσεις μέσα στον επόμενο μήνα, αφού έχουν επίσης προσκληθεί στο διεθνές γκαλά της ιταλικής ομοσπονδίας γυμναστικής, που θα γίνει στη Μόντενα και θα περιλαμβάνει τελικούς οργάνων (9 Νοεμβρίου), καθώς και σ’ έναν αγώνα επίδειξης που θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Μεξικού (15-16 Νοεμβρίου).

Το πρόγραμμα της Μιλλούση στο έδαφος:

Το πρόγραμμα της Μιλλούση στη δοκό:

Το πρόγραμμα της Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς:

Το πρόγραμμα του Πετρούνια στους κρίκους:

Το πρόγραμμα του Πετρούνια στο έδαφος: