Τρία μετάλλια για την αεροβική στην Πράγα

Δυο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο σπουδαίος απολογισμός των νεαρών Ελληνίδων αθλητριών της αεροβικής γυμναστικής, που συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά της Πράγας (5-6 Οκτωβρίου).

Στο ατομικό κορασίδων, η Μελίνα – Αναστασία Χελά πρώτευσε μεταξύ 45 αθλητριών και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με 18,600 βαθμούς στον τελικό. Η νεαρή Ελληνίδα κατέκτησε άλλη μία τιμητική διάκριση, αφού είχε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλα τα αγωνίσματα των κορασίδων, χάρη στους 18,950 βαθμούς που πήρε στον προκριματικό.
Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκαν επίσης η Έλλη Μερεκούλια (13η με 17,450 β.), η Βασιλική Χριστοπούλου (22η με 17,150 β.) και η Δήμητρα Χατζάκη (30ή με 16,800 β.).

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η ελληνική ομάδα στο τρίο κορασίδων, αποτελούμενη από τις Μελίνα – Αναστασία Χελά, Βασιλική Χριστοπούλου και Έλλη Μερεκούλια, οι οποίες επικράτησαν με 18,000 βαθμούς.

Εξάλλου, στο ατομικό νεανίδων, η Στυλιανή Ποταμιανάκη πήρε τη 2η θέση το ασημένιο μετάλλιο με 18,950 βαθμούς, ενώ παρούσα στον τελικό ήταν και η Σοφία Παππά, η οποία πήρε την 6η θέση με 18,400 βαθμούς, σ’ ένα αγώνισμα που είχε συνολικά 29 συμμετοχές.

Την ελληνική αποστολή συνόδευσαν ο προπονητής Δημήτρης Πολύζος και η διεθνής κριτής Λευκή Φερεντίνου.

Ο κ. Πολύζος σχολίασε την αγωνιστική παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών λέγοντας τα εξής:
«Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση και δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δουλέψαμε πολύ τον τελευταίο μήνα σε συνεργασία με τη Λευκή Φερεντίνου και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περιμέναμε. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ακόμα ένα δείγμα ότι η αεροβική γυμναστική στην Ελλάδα έχει πολύ καλό δυναμικό και με πολλή δουλειά τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Θέλω να επισημάνω ότι διαθέτουμε αρκετές ακόμη αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου που δεν συμμετείχαν στον συγκεκριμένο αγώνα και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχουμε παρόμοιες εμφανίσεις και από εκείνες. Το τουρνουά της Πράγας ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τις αθλήτριες της κατηγορίας των νεανίδων, που σε ένα μήνα θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Φωτογραφίες της ελληνικής ομάδας:
aeroviki-prague-2013-1 aeroviki-prague-2013-2 aeroviki-prague-2013-3 aeroviki-prague-2013-4