Όνειρο ζωής για τη Μιλλούση η πρόκριση στον τελικό της δοκού

Σχεδόν η μισή ζωή της Βάσως Μιλλούση έχει συνδεθεί με συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής, αλλά η φετινή διοργάνωση ίσως της χαρίσει ό,τι δεν έφεραν οι επτά προηγούμενες παρουσίες της στο θεσμό, από το μακρινό 1999 και μετά: Την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Στο παρελθόν, η 29χρονη πρωταθλήτρια πλησίασε αρκετές φορές την προνομιούχο οκτάδα στο αγαπημένο της όργανο, αλλά χωρίς να σταθεί τυχερή: Κατετάγη 14η το 2002 στο Ντέμπρετσεν, 12η το 2009 στο Λονδίνο και 9η το 2011 στο Τόκιο.

Έτσι, μέχρι σήμερα, μοναδική Ελληνίδα που έχει συμμετάσχει σε τελικούς οργάνων ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος παραμένει η Βάσω Τσαβδαρίδου, η οποία ήταν παρούσα σε τρεις τελικούς το 1996 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο (5η στη δοκό ισορροπίας, 5η στο έδαφος, 7η στο άλμα), καθώς και σε άλλον ένα το 1997 στη Λοζάνη (5η στο έδαφος).

«Φυσικά και είναι ένα μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρό μου η συμμετοχή σ’ έναν τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πλησίασα αρκετές φορές, ήμουν μέχρι και πρώτη αναπληρωματική πρόπερσι, αλλά πάντοτε έμενα εκτός οκτάδας. Θα είναι υπέροχο αν φέτος μπορέσω να κάνω αυτό το επιπλέον βήμα», τονίζει η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη, που έχει ετοιμάσει το δυσκολότερο πρόγραμμα της καριέρας της:

«Το πρόγραμμά μου στη δοκό έχει μεγάλο ρίσκο. Θα προσπαθήσω να ‘βγάλω’ σωστά την σύνδεση των ασκήσεων, για πρώτη φορά, έτσι ώστε να προκύψει μια νέα πρωτότυπη άσκηση, που θα πάρει το όνομά μου. Αυτή η νέα άσκηση θα ανεβάσει τον συντελεστή δυσκολίας πολύ ψηλά, στο 6,40. Στην προπόνηση εκτελώ πάντοτε το πρόγραμμά μου όπως πρέπει, χωρίς λάθη, αλλά στους αγώνες δεν το έχω καταφέρει ακόμα! Εφόσον το πετύχω, θα έχω πολλές πιθανότητες για είσοδο στον τελικό».

Στην Αμβέρσα, η Βάσω Μιλλούση θα αγωνιστεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), για να είναι «ζεστή» όταν χρειαστεί να ανέβει στο αγαπημένο της όργανο.
Θα έχει μάλιστα την «ετικέτα» της κορυφαίας στην παγκόσμια κατάταξη της δοκού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έστω και αν παραδέχεται ότι πρόκειται για νόμισμα με δύο όψεις: «Αυτή η διάκριση αποτελεί τιμή για μένα, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Είναι πολύ όμορφο το να ξέρω ότι είμαι η κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από την άλλη μεριά, είναι ένα βάρος, επειδή πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύω ότι αξίζω τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας».