Λευτέρης Πετρούνιας: «Μόνο η πρώτη θέση θα με ικανοποιήσει απόλυτα στην Αμβέρσα»

Τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του θέλει να ζήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου), όπου θα πάει ως βασικός υποψήφιος για ένα μετάλλιο στους κρίκους.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον 23χρονο σπεσιαλίστα των κρίκων, ο οποίος είχε αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στη διοργάνωση του 2009 στο Λονδίνο τερματίζοντας 13ος, αλλά πλέον οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Έπειτα από δύο απουσίες από το θεσμό, το 2010 λόγω τραυματισμού και το 2011 εξαιτίας περιορισμού θέσεων (η Ελλάδα είχε δικαίωμα να στείλει μόνο τρεις αθλητές στο παγκόσμιο – προολυμπιακό του Τόκιο), ο Πετρούνιας θα πάει στην Αμβέρσα ως καταξιωμένος πρωταθλητής.

«Ο στόχος μου είναι πρώτα να μπω στον τελικό και κατόπιν να διεκδικήσω την κορυφή. Μόνο η νίκη με ικανοποιεί απόλυτα, σε κάθε αγώνα. Θα είμαι πραγματικά ευχαριστημένος μόνο με την 1η θέση, αλλά κι αν βγω 3ος στο παγκόσμιο δεν θα είμαι δυσαρεστημένος. Προέχει πάντως η είσοδος στην οκτάδα του τελικού. Όλα πρέπει να γίνουν με την σειρά», τονίζει ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη.

Πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των κρίκων, αλλά και το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο σε έξι διεθνείς συμμετοχές φέτος (μοναδική εξαίρεση το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου, όταν είχε καταταγεί 5ος, απέχοντας όμως μόλις 0,066 β. από την κορυφή). Ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία του, ενόψει του σημαντικότερου ραντεβού της χρονιάς:
«Η νίκη και η βράβευσή μου στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο της Κροατίας, μου δίνει αέρα και αυτοπεποίθηση, αφού μάλιστα κέρδισα τον 1ο και τον 3ο του ευρωπαϊκού. Αντίπαλός μου είναι πάντα ο εαυτός μου, πρέπει να κάνω αυτό που εγώ ξέρω καλά. Το πρόγραμμά μου είναι πολύ δυνατό και αν πετύχω μία καλή προσγείωση είναι πολύ δύσκολο να χάσω».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Λευτέρης Πετρούνιας αισθάνεται φαβορί: «Θα έβαζα τον εαυτό μου μέσα στα φαβορί, μαζί με το Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη Ναμπαρέτε Ζανέτι, καθώς και το Γάλλο Αΐτ Σαΐντ και τον Ουκρανό Ραντιβίλοφ που μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συνολικά, είμαστε 4-5 αθλητές που ξεχωρίζουμε. Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Μια άλλη, φαινομενικά δευτερεύουσα λεπτομέρεια, αποτελεί και τον μοναδικό «πονοκέφαλό» του: «Είμαι σε άψογη κατάσταση. Το μόνο που με απασχολεί είναι ένα πρόβλημα με τα λουράκια μου. Στην Κροατία μου κόπηκαν δύο ζευγάρια μέσα σε μία μέρα και έπαψα να εμπιστεύομαι την συγκεκριμένη εταιρεία. Εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ να συνηθίσω μια άλλη μάρκα, αλλά τα λουράκια της δεν με έχουν βολέψει καθόλου. Ελπίζω ότι μέχρι την ώρα του αγώνα θα έχω βρει τη λύση».