7η θέση στην Κροατία, αλλά και παγκόσμια πρωτιά για τη Μιλλούση

Χωρίς μετάλλιο, αλλά με το έπαθλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στη δοκό ισορροπίας, θα αποχαιρετήσει η Βάσω Μιλλούση την Κροατία, όπου συμμετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Όσιγεκ (13-15 Σεπτεμβρίου).

Η 29χρονη πρωταθλήτρια δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στον τελικό της δοκού, όπου κατετάγη 7η με 12,150 β., αφού είχε πτώση τόσο κατά την εκτέλεση του προγράμματός της όσο και στην έξοδο.

Παρόλα αυτά, η Μιλλούση βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) ως η κορυφαία στο συγκεκριμένο όργανο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βάσει των πόντων που συγκέντρωσε στους φετινούς αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου.

Στις λεπτομέρειες έχασε το αντίστοιχο έπαθλο του δίζυγου ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος δεν ταξίδεψε στο Όσιγεκ λόγω ενός μικροτραυματισμού στη μέση. Παρά την απουσία του, ο 34χρονος πρωταθλητής θα παρέμενε στην κορυφή της κατάταξης εφόσον ο Κολομβιανός Ορλάντο Κάλβο Μορένο δεν κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο, ο Κάλβο Μορένο επικράτησε με εξαιρετική εμφάνιση (15,625 β.), φτάνοντας τους 67 πόντους στην τελική κατάταξη και υποσκελίζοντας τον Τσολακίδη, που έμεινε 2ος με 65 πόντους.