Τριπλή πρόκριση από Κοσμίδη, Πετρούνια και Μιλλούση στο Όσιγεκ

Τρία εισιτήρια για τους τελικούς οργάνων, από το Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος, το Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό, ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Όσιγεκ, στη Κροατία. Άτυχος στάθηκε ο Βλάσης Μάρας, που τραυματίστηκε στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε.

Στον προκριματικό των ασκήσεων εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης έδειξε την αξία του και πρώτευσε με 15,225 β., εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,70 και παίρνοντας άνετα την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (14/09).

Εξίσου καλά τα κατάφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, όπου ήταν ο κορυφαίος του προκριματικού με 15,400 β. (συντελεστής δυσκολίας 6,70) και θα είναι επίσης παρών στον αντίστοιχο τελικό του Σαββάτου (14/09).

Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει και στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (15/09), χάρη στη Βάσω Μιλλούση, η οποία πήρε την 3η θέση στον προκριματικό της δοκού ισορροπίας με 14,250 β., παρουσιάζοντας πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,00.

Εκτός προνομιούχου οκτάδας έμειναν ο Δημήτρης Μαρκούσης, που ρίσκαρε αλλά είχε δύο πτώσεις στο έδαφος, και ο Νίκος Ηλιόπουλος, παρότι είχε θετική παρουσία και πήρε τη 12η θέση με 14,300 β. στο δίζυγο, στην πρώτη του συμμετοχή σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο.

Μεγάλος άτυχος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος υπέστη διάταση στο πόδι κατά την προθέρμανση και απέσυρε αναγκαστικά την συμμετοχή του από το μονόζυγο. Για τον 30χρονο πρωταθλητή, αυτή θα ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση μέσα στο 2013. Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο τραυματισμός του δεν αποκλείει τη δυνατότητα συμμετοχής του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας, σε περίπου 20 μέρες.

Το πρόγραμμα των τελικών οργάνων και οι ελληνικές συμμετοχές στο Όσιγεκ (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
19:00 – 21:45: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
Άνδρες: Έδαφος (Κοσμίδης), Πλάγιος ίππος, Κρίκοι (Πετρούνιας) – Γυναίκες: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
19:00 – 21:30: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
Άνδρες: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο – Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση), Έδαφος