Β. Τσολακίδης: «Το νέο μου πρόγραμμα στο δίζυγο, μπορεί να με οδηγήσει μέχρι το 2016»

Παρότι έκλεισε προ ημερών τα 34 χρόνια του, ο Βασίλης Τσολακίδης νιώθει πιο δυνατός από ποτέ και «βλέπει» μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, χάρη στο νέο πρόγραμμά του στο δίζυγο, που ενισχύει τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

Ο Θεσσαλονικιός σπεσιαλίστας του δίζυγου θα είναι τελικά απών από το παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ (13-15 Σεπτεμβρίου) για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας ενός μικροπροβλήματος στη μέση και με στόχο να παρουσιαστεί πανέτοιμος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας, σε περίπου 20 μέρες.

Είχε προηγηθεί η απόλυτα ικανοποιητική εμφάνισή του στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου λάνσαρε το καινούργιο εντυπωσιακό πρόγραμμά του με βαθμό δυσκολίας 6,80, έχοντας επιτυχημένες εκτελέσεις τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό.

«Μετά τον αγώνα στην Ουγγαρία είχα ένα μικρό πρόβλημα με τη μέση μου και για να μην την επιβαρύνουμε, πήραμε την απόφαση να μην συμμετάσχω στη διοργάνωση του Όσιγεκ. Άλλωστε, αυτό που θέλαμε να δούμε το είδαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να πάμε στην Αμβέρσα με αισιοδοξία», εξηγεί ο Βασίλης Τσολακίδης.

Το νέο του πρόγραμμα χρειάστηκε πολύ κόπο και χρόνο, αλλά τον γεμίζει δύναμη για το παρόν και κυρίως για το μέλλον. Καμία σημασία δεν έχει το γεγονός ότι «μπήκε» πλέον στα 35!
«Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, που θέλει πάρα πολλή δύναμη και δουλειά. Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου δουλέψαμε τέσσερις ολόκληρους μήνες, για να μπορέσουμε να το ‘βγάλουμε’ σωστά μόλις τώρα. Περιλαμβάνει τέσσερις αναβάσεις από την κάτω στήριξη, χρειάζεται δηλαδή μεγάλη δύναμη και αντοχή, ενώ προσθέσαμε και μια πρωτότυπη άσκηση, που ευελπιστούμε ότι θα ονομαστεί ‘Τσολακίδης 3’», τονίζει ο αθλητής του Αλέκου Ιωακειμίδη και συμπληρώνει:
«Είναι επιτυχία που καταφέραμε να ετοιμάσουμε αυτό το πρόγραμμα από το ξεκίνημα του Ολυμπιακού κύκλου. Είναι ένα πρόγραμμα που θα το κρατήσουμε για ολόκληρη την τετραετία και μπορεί να μας πάει μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2016, αρκεί να έχουμε την υγεία μας. Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε για του χρόνου, αλλά ρίξαμε πάρα πολλή δουλειά για να το έχουμε έτοιμο από φέτος. Φυσικά, δεν είναι ακόμα τελειοποιημένο, με βάση τον αριθμό επαναλήψεων και επιτυχημένων εκτελέσεων. Σιγά – σιγά θα γίνεται ακόμα καλύτερο».

Ο Τσολακίδης έχει κάθε λόγο να πάει στο παγκόσμιο της Αμβέρσας με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, αφού άλλωστε θα συμμετάσχει ως «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011. Το μετάλλιο που είχε κατακτήσει πρόπερσι στο Τόκιο, ήταν γι’ αυτόν η εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής:
«Θα πάμε με καλή ψυχολογία και χωρίς άγχος. Δεν έχω να αποδείξω κάτι, έχω ένα δυνατό πρόγραμμα και πιστεύω σε μια καλή εμφάνιση. Δεν με απασχολεί, πάντως, το αποτέλεσμα του αγώνα. Το κέρδος θα είναι να εκτελέσω το νέο πρόγραμμά μου όπως μπορώ, όπως έκανα και στην Ουγγαρία. Εφόσον συμβεί αυτό, θα έρθει και η διάκριση».