Χρυσό μετάλλιο για τον Βασίλη Τσολακίδη στην Ουγγαρία

Το χρυσό μετάλλιο στο δίζυγο κατέκτησε ο Βασίλης Τσολακίδης στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία, όπου έδωσε τον πρώτο του αγώνα προετοιμασίας ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).

Μία ημέρα πριν γιορτάσει τα 34α γενέθλιά του, ο Τσολακίδης έκανε ένα πρόωρο δώρο στον εαυτό του, αφού επικράτησε στον τελικό του δίζυγου με 15,400 βαθμούς.

Για τον αθλητή του Αλέκου Ιωακειμίδη, το μεγαλύτερο κέρδος ίσως ήταν το γεγονός ότι εκτέλεσε επιτυχημένα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμά του, που έχει βαθμό δυσκολίας 6,80, συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλότερη βαθμολογία από ό,τι στον προκριματικό του Σαββάτου (07/09).

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ποτέ άλλοτε ο Βασίλης δεν είχε ‘βγάλει’ ένα τόσο δυνατό πρόγραμμα και χαιρόμαστε που τώρα κατάφερε να το εκτελέσει δύο φορές, σε προκριματικό και τελικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Στον προκριματικό του Σαββάτου είχε μία περιττή αιώρηση, αλλά στον τελικό διορθώσαμε το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος. Ελπίζουμε σε μια εξίσου καλή εμφάνιση και στον προσεχή αγώνα στην Κροατία, παρά την κούραση που μπορεί να υπάρχει», δήλωσε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αλέκος Ιωακειμίδης.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν στο δίζυγο ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοβσεκ με 15,300 β. και ο Ολλανδός Έπκε Ζόντερλαντ με 15,050 β., οι οποίοι αναμένεται να είναι από τους κυριότερους αντιπάλους του Τσολακίδη και στην Αμβέρσα.

Για τον 34χρονο σπεσιαλίστα του δίζυγου θα ακολουθήσει το δεύτερο και τελευταίο αγωνιστικό τεστ προετοιμασίας, στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ στην Κροατία (13-15 Σεπτεμβρίου), όπου θα είναι παρόντες και οι υπόλοιποι Έλληνες πρωταθλητές.