Θετικό ξεκίνημα για τον Τσολακίδη στην Ουγγαρία

Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ο Βασίλης Τσολακίδης στο διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία, όπου κατέκτησε τη 2η θέση στον προκριματικό του δίζυγου, παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (08/09, 16:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας).

Στην επανεμφάνισή του στα ταπί έπειτα από 4,5 μήνες, ο Τσολακίδης συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς, αφού εκτέλεσε επιτυχώς το νέο του πρόγραμμα, το οποίο έχει συντελεστή 6,80 και είναι το δυσκολότερο που έχει παρουσιάσει στην καριέρα του.

Τον υψηλότερο βαθμό στον προκριματικό του δίζυγου πήρε ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοβσεκ με 15,833 β. χάρη στην εξαιρετική εκτέλεσή του (συντελεστής 6,50), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ολλανδός Έπκε Ζόντερλαντ με 14,800 β., έχοντας το πρόγραμμα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,90).
Στο δίζυγο συμμετείχαν συνολικά 19 αθλητές από 9 χώρες.

Η διοργάνωση του Σομπατέλι αποτελεί για τον Βασίλη Τσολακίδη το πρώτο από τα δύο τεστ προετοιμασίας που θα δώσει ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου). Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα το παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ, στην Κροατία (13-15 Σεπτεμβρίου), όπου θα πάρουν μέρος και οι υπόλοιποι Έλληνες πρωταθλητές.