Τεστ στο Σομπατέλι για τον Τσολακίδη

Με την συμμετοχή του Βασίλη Τσολακίδη στο διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής του Σομπατέλι, το Σαββατοκύριακο (7-8 Σεπτεμβρίου) στην Ουγγαρία, ξεκινά για τους Έλληνες πρωταθλητές η αντίστροφη μέτρηση ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).

Ο 34χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου, που θα αναχωρήσει αύριο (Παρασκευή 06/09) συνοδευόμενος από τον προπονητή του Αλέκο Ιωακειμίδη, θα επιχειρήσει να παρουσιάσει στην ουγγρική πόλη το νέο πρόγραμμά του, το οποίο έχει συντελεστή δυσκολίας 6,80, τον υψηλότερο που έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

«Είναι ένα πρόγραμμα πολύ δυνατό, που θα το έχουμε για χρόνια, για όσο έχουμε δυνάμεις. Χρειάζεται λίγη υπομονή, όμως. Ακόμα το δουλεύουμε και δεν είναι εύκολο για τον Βασίλη να το ‘βγάλει’ ολοκληρωμένο, χωρίς να χάσει κάποια άσκηση. Αν όμως το εκτελέσει σωστά μία φορά, μετά θα ‘βγαίνει’ από μόνο του. Ελπίζουμε να γίνει η αρχή στην Ουγγαρία και να κάνουμε καλό ξεκίνημα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος», είπε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αλέκος Ιωακειμίδης, και συμπλήρωσε:
«Η απουσία αγώνων για 4,5 μήνες ήταν κάτι που δεν μας βοήθησε. Τώρα όμως ο Βασίλης είναι σε καλή κατάσταση και βελτιωνόμαστε διαρκώς. Το καινούργιο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις δύο ασκήσεις που έχουν το όνομα ‘Τσολακίδης’, καθώς και άλλη μία πρωτότυπη άσκηση, που μπορεί κι αυτή να πάρει το όνομά του».

Στο Σομπατέλι, οι προκριματικοί των οργάνων θα γίνουν το Σάββατο (07/09, 16:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας) και οι τελικοί την Κυριακή (08/09, 16:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας), με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων σε κάθε όργανο.

Για τον Τσολακίδη και τους υπόλοιπους Έλληνες πρωταθλητές θα ακολουθήσει άλλο ένα τεστ προετοιμασίας, στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ στην Κροατία (13-15 Σεπτεμβρίου). Εκεί θα συμμετάσχουν και οι έξι αθλητές της Εθνικής ανδρών που έχουν δηλωθεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος), ενώ στις γυναίκες θα πάρει μέρος η Βάσω Μιλλούση, η οποία πάντως στην Αμβέρσα θα έχει πλάι της και τη νεαρή Βάλια Πλυτά.