4η η Φίλιου στην κορδέλα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής

Μια ανάσα μακριά από το μετάλλιο έμεινε η Βαρβάρα Φίλιου, η οποία κατέκτησε την εξαιρετική 4η θέση στον τελικό της κορδέλας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος και συγκέντρωσε 17,600 βαθμούς. Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά η Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα (18,516 β.), η Ουκρανή Γκάνα Ριζατντίνοβα (18,233 β.) και η Λευκορωσίδα Μελιτίνα Στανιούτα (18,066 β.), η οποία εκτέλεσε τελευταία το πρόγραμμά της και στέρησε το χάλκινο μετάλλιο από τη Φίλιου.

Στον προκριματικό της κορδέλας, που είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, η αθλήτρια της Μορφούλας Ντώνα είχε πάρει την 6η θέση με 16,950 β..

Η 4η θέση της Φίλιου είναι η υψηλότερη που έχει κατακτήσει ποτέ μια Ελληνίδα εκπρόσωπος του ατομικού σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού καμία από τις προηγούμενες φιναλίστ (Μαρία Σανσαρίδου, Μαρία Παγκάλου, Μορφούλα Ντώνα, Ελίνα Ανδριόλα, Άννυ Πανταζή) δεν είχε τερματίσει ψηλότερα από την 6η θέση.

Τα αγωνίσματα του ατομικού ολοκληρώνονται αύριο (Παρασκευή 30/08, 14:00 – 19:30 ώρα Ελλάδας) με τον τελικό του σύνθετου ατομικού, στον οποίο η Βαρβάρα Φίλιου θα είναι επίσης παρούσα.