Επιτυχημένη η Ακαδημία προπονητριών ρυθμικής της FIG

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η Ακαδημία προπονητριών ρυθμικής γυμναστικής 1ου επιπέδου, την οποία διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο..

Η Ακαδημία διήρκεσε από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου και έδωσε την ευκαιρία σε νεαρές επίδοξες προπονήτριες -μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετές Ελληνίδες Ολυμπιονίκες της ρυθμικής που δεν διαθέτουν πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α.- να αποκτήσουν δίπλωμα προπονήτριας με διεθνή αναγνώριση.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας παρακολούθησαν συνολικά 22 άτομα (17 Ελληνίδες, 1 Ισπανίδα και 4 προπονητές – προπονήτριες από τις Φιλιππίνες, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας δάσκαλος μπαλέτου), υπό την επίβλεψη τεσσάρων διδασκόντων της FIG: Η Ελληνίδα Νότα Κλέντρου που έχει καναδική υπηκοότητα παρέδωσε τα θεωρητικά μαθήματα στο ξενοδοχείο «Fenix», η Βρετανίδα Νάντια Αλεξάντροβα και η Πορτογαλίδα Ελένα Ντίας δίδαξαν τα πρακτικά μαθήματα στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων ρυθμικής στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, ενώ ο Νορβηγός Λάσε Νέτουμ ήταν ο υπεύθυνος για τη διδασκαλία της μουσικής.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησε ο Α’ αντιπρόεδρος, Σπύρος Σκλάβος, ο οποίος δέχθηκε συγχαρητήρια και ευχαριστίες από τους απεσταλμένους της FIG για το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων και για την άψογη φιλοξενία που παρείχε η Ομοσπονδία.

Οι νέοι προπονητές και προπονήτριες, που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν μελλοντικά το δίπλωμά τους, μέσα από την συμμετοχή τους σε ανάλογες Ακαδημίες 2ου και 3ου επιπέδου της FIG.

Φωτογραφίες από τη διδασκαλία των θεωρητικών και των πρακτικών μαθημάτων:
fig-rhythmic-academy-athens2013 fig-rhythmic-academy-athens2013-1 fig-rhythmic-academy-athens2013-2 fig-rhythmic-academy-athens2013-3 fig-rhythmic-academy-athens2013-4 fig-rhythmic-academy-athens2013-5 fig-rhythmic-academy-athens2013-6 fig-rhythmic-academy-athens2013-7 fig-rhythmic-academy-athens2013-8 fig-rhythmic-academy-athens2013-9 fig-rhythmic-academy-athens2013-10 fig-rhythmic-academy-athens2013-11 fig-rhythmic-academy-athens2013-12