«Αποκαλυπτήρια» του ελληνικού ανσάμπλ στον Άγιο Κοσμά

Έπειτα από πολύμηνη προετοιμασία, με προβλήματα αλλά και με ακόμα περισσότερη επιμονή, η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ είναι έτοιμη για τα φετινά «αποκαλυπτήριά» της. Αύριο (Τετάρτη 24/07) στις 17:30 στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου θα παρουσιάσουν τα νέα προγράμματά τους, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην ομάδα παραμένουν από τον προηγούμενο Ολυμπιακό κύκλο οι Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα και Εύη Λουκάγκου, οι οποίες έκαναν σημαντικές προσωπικές θυσίες για να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό στα ταπί, ενώ δίπλα τους βρίσκονται τρία «φρέσκα» πρόσωπα, οι Αλίκη Σμυρλή, Ζωή Κοντογιάννη και Ιωάννα Αναγνωστοπούλου.

Με το βλέμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου (28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου), η Εθνική έχει πλέον φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και φιλοδοξεί να καλύψει άμεσα το χαμένο έδαφος, αφού στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είχε μπορέσει να συμμετάσχει σε κάποιον από τους διεθνείς αγώνες προετοιμασίας.

Τα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει, πάντως, η ομοσπονδιακή τεχνικός Τζένη Παπαδοπούλου και η χορογράφος Γωγώ Αργύρη, αναμένεται να κερδίσουν την προσοχή όλων. Στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες, έχει επιλεγεί ένα κομμάτι με έντονο ελληνικό χρώμα, το ορχηστρικό «Τα ωραία του Τσιτσάνη» σε εκτέλεση Χρήστου Νικολόπουλου, ενώ στο πρόγραμμα με τις 10 κορύνες οι Ελληνίδες αθλήτριες θα «βγάλουν» τις «πολεμίστριες» που κρύβουν μέσα τους, χορεύοντας υπό τους δυναμικούς ήχους των μουσικών παραγωγών «Two Steps From Hell».

«Η ομάδα έχει αφομοιώσει τα προγράμματα και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε την πρόοδό μας στον κόσμο. Ελπίζουμε να αποσπάσουμε θετικές εντυπώσεις και να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε ακόμα πιο δυνατά στις πέντε εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κιέβου. Ενδιάμεσα, στις 17-18 Αυγούστου, θα συμμετάσχουμε στο παγκόσμιο κύπελλο της Αγίας Πετρούπολης, που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει Κιέβου», τόνισε χαρακτηριστικά η Τζένη Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή των τριών παλαιότερων αθλητριών, οι οποίες παραμένουν μάχιμες και αποτελούν σημεία αναφοράς: «Ήταν πολύ σημαντική η επιστροφή της Σταυρούλας Σαμαρά, η οποία επανήλθε στις αρχές Ιουνίου, έπειτα από εξάμηνη αναγκαστική απουσία προκειμένου να επικεντρωθεί στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σπουδαίο παράδειγμα δίνει επίσης η Ελένη Δόικα, που συνεχίζει στην ομάδα αποτελώντας σταθερή αξία, αλλά και η Εύη Λουκάγκου, η οποία δεν το βάζει κάτω παρότι είχε την ατυχία να τραυματιστεί στο ισχίο πριν από περίπου ένα μήνα. Αυτά τα κορίτσια έχουν προσφέρει πολλά στη ρυθμική γυμναστική και εξακολουθούν να κάνουν πολλές θυσίες».

Ολοκληρώνοντας, η ομοσπονδιακή προπονήτρια επισήμανε: «Ασφαλώς υπήρχαν προβλήματα και εμπόδια στη φετινή προσπάθειά μας, αλλά η επιμονή και το πάθος μας κυριάρχησε για άλλη μια φορά. Αυτή η ομάδα έχει προοπτική και θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία και η δύναμη είναι στοιχεία που δεν μας λείπουν».