Μεγάλο το ενδιαφέρον για το «EGOGYM 2013», συνεχίζονται οι εγγραφές

Περίπου 2.000 αθλούμενοι κάθε ηλικίας έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους «EGOGYM 2013», το οποίο θα διοργανώσει η Ε.Γ.Ο. στα τέλη του μήνα (27-30 Ιουνίου) στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Μάλιστα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η περίοδος εγγραφών πήρε παράταση μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Στο «EGOGYM 2013» μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαιρέτως: Παιδιά και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης, με μοναδικό προαπαιτούμενο τη θετική ενέργεια και την επιθυμία για συμμετοχή σε μια «ανοιχτή» γιορτή του αθλητισμού.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Γυμναστικής για όλους, το Φεστιβάλ είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και θα βραβευθούν όλοι όσοι λάβουν μέρος. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες που θα αποτελούνται από τουλάχιστον 10 αθλούμενους, παρουσιάζοντας ελεύθερα προγράμματα διάρκειας 2’ έως 5’, με τη μουσική υπόκρουση της επιλογής τους. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ ανά άτομο και ανά πρόγραμμα.

Ενδεικτικά, δηλώσεις συμμετοχής έχουν υποβάλει ή μπορούν να υποβάλουν παρέες αθλουμένων από φορείς όπως δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., δημοτικούς αθλητικούς οργανισμούς, ιδιωτικά γυμναστήρια, σχολές χορού, ακόμα και ενδιαφερόμενοι από Κ.Α.Π.Η. ή από συλλόγους Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Και φυσικά, το «παρών» στο Φεστιβάλ θα δώσουν εκπρόσωποι των σωματείων – μελών της Ε.Γ.Ο. και πολλών άλλων αθλητικών συλλόγων, που υπηρετούν κάθε μορφή αθλητισμού.

Για το Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους «EGOGYM 2013» μίλησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Α’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Νίκος Αδαμόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Ο κόσμος της γυμναστικής στην Ελλάδα ζητούσε και είχε ανάγκη από μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ηλικίας… από 3 έως 103 ετών. Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία που η Ε.Γ.Ο. διοργανώνει ένα Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους και μάλιστα θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της».

Αναφερόμενος στη μεγάλη ανταπόκριση, υπογράμμισε: «Οι εγγραφές πηγαίνουν πολύ καλά και πιστεύουμε ότι στο ραντεβού του Δ.Α.Κ. Γλυφάδας θα είναι παρόντες πάνω από 2.000 αθλούμενοι. Το ενδιαφέρον είναι έντονο και δώσαμε παράταση άλλης μιας εβδομάδας, μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, επειδή ακόμα και τώρα περιμένουμε αρκετές δηλώσεις συμμετοχής από δήμους, σχολεία και άλλους φορείς».

Τέλος, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στην προοπτική ένταξης του «EGOGYM» στο διεθνές καλεντάρι από το 2014: «Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, μας κάνει να βάζουμε τον πήχη ψηλά. Το ‘EGOGYM’ θα καθιερωθεί ως θεσμός και από του χρόνου θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, ώστε να αποκτήσει περισσότερη αίγλη και παράλληλα να προσελκύσει πόρους για την Ε.Γ.Ο. και όχι μόνο. Τα οφέλη των διοργανώσεων Γυμναστικής για όλους είναι τεράστια για κάθε τοπική κοινωνία, λόγω των πολυάριθμων συμμετοχών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο σημαντικότερο τέτοιο φεστιβάλ, στην Παγκόσμια Γυμναστράδα που έγινε το 2011 στη Λοζάννη, η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από 600 μέλη!».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για δηλώσεις συμμετοχής στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (τηλ.: 2109844019, 210 9882458, fax: 210 9887329, email: [email protected]), μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.