Κοσμίδης και Πετρούνιας στις Η.Π.Α. για το «Pro Gymnastics Challenge»

Σε ένα ξεχωριστό σόου ενόργανης γυμναστικής στις Η.Π.Α. θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη διοργάνωση «Pro Gymnastics Challenge», την ερχόμενη Παρασκευή (10/05) και Σάββατο (11/05) στην πόλη Μπέθλεεμ της Πενσιλβάνια.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, σε μια διοργάνωση που σχεδιάστηκε για να προσφέρει θέαμα και να φέρει την ενόργανη πιο κοντά στον μέσο Αμερικανό θεατή.

Οι αθλητές θα είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες (Η.Π.Α. εναντίον υπόλοιπου κόσμου) και θα κοντραριστούν σε μονομαχίες «ένας εναντίον ενός» σε διάφορα όργανα, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ίδιων των θεατών, που θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ακόμα και το νικητή, ψηφίζοντας μέσω κινητών τηλεφώνων και διαδικτύου.

Ανάμεσα στα αστέρια που θα αγωνιστούν στην «Στέιμπλερ Αρίνα» περιλαμβάνονται αρκετοί κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων, όπως ο Γερμανός Μαρσέλ Νγούιεν, ο Βρετανός Σαμ Όλνταμ, η Ρουμάνα Καταλίνα Πονόρ, η Ουζμπέκα Οξάνα Τσουσοβίτινα και η Ρωσίδα Άννα Παβλόβα.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το «Pro Gymnastics Challenge» είναι το γεγονός ότι τα εισιτήρια διατίθενται σε τιμές που ξεκινούν από τα 25 δολάρια και φτάνουν μέχρι τα 150 δολάρια, για καθεμιά από τις δύο ημέρες των αγώνων.

Επιπλέον, θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων σε εθνικό δίκτυο στις Η.Π.Α., σε μαγνητοσκόπηση από το «ESPN», πράγμα που είθισται να συμβαίνει μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης.