Βασιλειάδης: «Δεν έχουμε λάβει ούτε ευρώ μέσα στο 2013, δίνουμε λύσεις με προσωπικές θυσίες»

Στα οξεία οικονομικά προβλήματα, που απείλησαν ακόμη και την παρουσία των Εθνικών ομάδων ενόργανης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος από σήμερα (Τρίτη 16/04) θα βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών στη ρωσική πρωτεύουσα, διευκρίνισε ότι η Ε.Γ.Ο. δεν έχει λάβει ούτε ευρώ κρατικής επιχορήγησης μέσα στο 2013 και ότι το κόστος μετάβασης και διαμονής της ελληνικής αποστολής στη Ρωσία καλύφθηκε με προσωπικές θυσίες των στελεχών του δ. σ. της Ομοσπονδίας.

«Οι αθλητές και αθλήτριές μας έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά, είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα και πιστεύουμε ότι στη Μόσχα θα μας χαρίσουν νέες μεγάλες διακρίσεις. Πρέπει, όμως, όλοι οι αρμόδιοι να δουν και να εκτιμήσουν την προσπάθειά τους και να πράξουν ανάλογα», είπε ο Θανάσης Βασιλειάδης και συνέχισε:
«Ο κόσμος της ελληνικής γυμναστικής οφείλει να γνωρίζει ότι μέσα στο 2013 δεν έχει εισρεύσει στα ταμεία της Ομοσπονδίας ούτε ένα ευρώ. Πλέον, δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για να στείλουμε την Εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ως διοικητικό συμβούλιο συνεδριάσαμε και λάβαμε την απόφαση να καλύψουμε εμείς το απαιτούμενο ποσό, γιατί αυτή ήταν η μόνη λύση. Έτσι κι αλλιώς, οι ευθύνες που έχουμε αναλάβει είναι πολύ βαριές. Με βάση το νέο νόμο, ο πρόεδρος και ολόκληρο το δ. σ. κάθε Ομοσπονδίας είναι υπόλογοι για τις οφειλές που δημιουργούνται, από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά».

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κατέληξε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ ακόμα:
«Η Ε.Γ.Ο. μπορεί σήμερα και συνεχίζει τη δραστηριότητά της, χάρη σε προσωπικές ενέργειες και σε ταμειακές διευκολύνσεις εκ μέρους των στελεχών της διοίκησης. Ήδη, όμως, είμαστε εκτεθειμένοι οικονομικά σε σημαντικό βαθμό. Με την επιστροφή μας από το ευρωπαϊκό της Μόσχας, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εισροή χρημάτων, για να μπορέσει η Ομοσπονδία να καλύψει μέρος από τις ανοιχτές υποχρεώσεις της σε προπονητές, αθλητές, ΙΚΑ, εφορία, εργαζομένους και λοιπούς πιστωτές. Χωρίς άμεση οικονομική ενίσχυση, η κατάσταση θα πάψει να είναι διαχειρίσιμη».