Άνετη πρόκριση για Τσολακίδη και Μιλλούση στη Γερμανία

Τετραπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στους τελικούς οργάνων του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, αφού ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας εξασφάλισαν την είσοδό τους στην προνομιούχο οκτάδα, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των προκριματικών στη γερμανική πόλη.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές έκλεισαν ραντεβού για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους, που θα γίνουν την Κυριακή (24/03), μιμούμενοι τους Λευτέρη Πετρούνια και Λευτέρη Κοσμίδη, οι οποίοι τα είχαν καταφέρει εξίσου καλά στη χθεσινή (Πέμπτη 21/03) πρεμιέρα των προκριματικών.

Στο δίζυγο, ο Βασίλης Τσολακίδης συνέχισε τις σταθερά καλές εμφανίσεις του και προκρίθηκε ως 3ος με 14,950 βαθμούς, εκτελώντας πρόγραμμα που αξιολογήθηκε με συντελεστή δυσκολίας 6,30. Η βαθμολογία του 34χρονου σπεσιαλίστα θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν απέφευγε ένα σφάλμα στην προσγείωση, στο τελείωμα του κατά τα άλλα εξαιρετικού προγράμματός του.

Τις δύο υψηλότερες βαθμολογίες στον προκριματικό του δίζυγου πήραν ο Ελβετός Λούκας Φίσερ (15,050 β.) και ο Ιάπωνας Κότζι Ουεμάτσου (15,000 β.).

Φαβορί για ένα μετάλλιο θα είναι και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, αφού πλασαρίστηκε επίσης 3η στον προκριματικό με 13,800 βαθμούς, πραγματοποιώντας τη μέχρι στιγμής καλύτερη φετινή εμφάνισή της.

Η 29χρονη πρωταθλήτρια παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη συγκριτικά με το ντεμπούτο της στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο του Λα Ρος Σιρ-Ιόν, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τον τελικό της Κυριακής (24/03), αλλά και για το προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Μόσχα, 17-21 Απριλίου).

Μπροστά από τη Μιλλούση τερμάτισαν στον προκριματικό της δοκού η Ρωσίδα Αναστάσια Γκρίσινα (14,050 β.) και η Ολλανδή Νοέλ Φαν Κλάβερεν (13,850 β.).

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Σάββατο 23 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος (Κοσμίδης), Πλάγιος ίππος, Κρίκοι (Πετρούνιας), ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 24 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο (Τσολακίδης), Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση), Έδαφος