Αναχωρούν για Κότμπους οι πρωταθλητές της ενόργανης

Λιγότερο από 48 ώρες μετά την άφιξή τους από τη Γαλλία, οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής αναχωρούν σήμερα (Τετάρτη 20/03) για τη Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους (21-24 Μαρτίου). Θα πρόκειται για τον δεύτερο και τελευταίο διεθνή αγώνα προετοιμασίας που θα δώσουν ενόψει του προσεχούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Μόσχα, 17-21 Απριλίου).

Στη φημισμένη διοργάνωση του Κότμπους θα πάρουν μέρος οι Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης στους άνδρες, καθώς και οι Βάσω Μιλλούση, Βάλια Πλυτά στις γυναίκες.

Μαζί τους, στη γερμανική πόλη θα μεταβούν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Αλέκος Ιωακειμίδης, Κώστας Σιούτης, Απόστολος Πεσίνης και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς και Μαρία Σολομωνίδου.

Ξεχωριστή σημασία θα έχει ο συγκεκριμένος αγώνας για τη 16χρονη Βάλια Πλυτά, η οποία θα κάνει το διεθνές ντεμπούτο της στην κατηγορία γυναικών, ένα χρόνο μετά την 6η θέση που κατέκτησε στους ασύμμετρους ζυγούς, στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

Ο προπονητής της νεαρής πρωταθλήτριας, Απόστολος Πεσσίνης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προσοχή μας επικεντρώνεται στους ασύμμετρους ζυγούς, αλλά λίγο νωρίτερα η Βάλια θα πάρει μέρος και στο άλμα, προκειμένου να μπει στο ρυθμό του αγώνα. Το πρόγραμμά της στους ασύμμετρους ζυγούς είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και περιλαμβάνει τέσσερα πετάγματα. Στο Κότμπους θα το δοκιμάσουμε με συντελεστή δυσκολίας 6,00, τον οποίο όμως σχεδιάζουμε να ανεβάσουμε στο 6,20 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου. Στόχος μας στη Γερμανία είναι να εκτελέσει η Βάλια το πρόγραμμά της έτσι όπως πρέπει, ξεπερνώντας την έλλειψη εμπειρίας. Εφόσον το πετύχει αυτό, θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και επιπλέον όλα θα είναι ανοιχτά για την είσοδό της στην οκτάδα του τελικού».

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 178 αθλητές (120 άνδρες, 58 γυναίκες) από 41 χώρες, μεγέθη που μπορούν να συγκριθούν μόνο μ’ εκείνα ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 21 Μαρτίου
17:00 – 21:00: Προκριματικοί οργάνων, 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος (Κοσμίδης, Μαρκούσης), Πλάγιος ίππος, Κρίκοι (Πετρούνιας), ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα (Πλυτά), Ασύμμετροι ζυγοί (Πλυτά)

Παρασκευή 22 Μαρτίου
17:00 – 21:00: Προκριματικοί οργάνων, 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο (Τσολακίδης), Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση), Έδαφος

Σάββατο 23 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 24 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος