Επίτιμος πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. ο Θανάσης Καπνίδης

Τον τίτλο του επίτιμου προέδρου απένειμε στον Θανάση Καπνίδη η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, με απόφαση που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δ. σ., τιμώντας τον Ολυμπιονίκη προπονητή και πρώην αντιπρόεδρο της Ε.Γ.Ο. για την τεράστια και πολύπλευρη προσφορά του στο άθλημα.

«Η οικογένεια της γυμναστικής οφείλει πάρα πολλά στον ξεχωριστό φίλο Θανάση Καπνίδη. Η ανακήρυξή του σε επίτιμο πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. είναι η ελάχιστη αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει ως προπονητής, ως παράγοντας και ως άνθρωπος που έδωσε αδιάκοπες μάχες για να πάει μπροστά το άθλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο Θανάσης Καπνίδης είχε καθοριστική συμβολή στην εκτόξευση της ελληνικής γυμναστικής στην παγκόσμια ελίτ, ως προπονητής του Ιωάννη Μελισσανίδη, με τον οποίο κατέκτησε τα πρώτα μετάλλια της Ελλάδας σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης, καθώς βέβαια και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ατλάντα, που άλλαξε τον ρου του αθλήματος στη χώρα μας.

Παράλληλα, υπήρξε ο τεχνικός που καθοδήγησε στα πρώτα του βήματα τον Δημοσθένη Ταμπάκο, ενώ μετά την ίδρυση της Ε.Γ.Ο. διετέλεσε εθνικός προπονητής ενόργανης ανδρών – γυναικών από το 1997 μέχρι το 2000, καθώς και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών.

kapnidis-vasiliadis-tsolakidisΕπιπλέον, ο κ. Καπνίδης πρωτοστάτησε στον αγώνα για ίδρυση της ανεξάρτητης Ε.Γ.Ο. στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά και στην προσπάθεια του Θανάση Βασιλειάδη για ένα νέο ξεκίνημα στην Ομοσπονδία, το 2007.

Διετέλεσε πρόεδρος της Α.Ε.Σ. Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος το διάστημα 2006-2007 και στέλεχος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο. από το 2007 έως το 2012, κατέχοντας μεταξύ άλλων και το αξίωμα του Α’ αντιπροέδρου στην Ομοσπονδία. Ενόψει της τετραετίας 2013-2016 έγινε σεβαστή η επιθυμία του να δώσει την σκυτάλη στη νεότερη γενιά στελεχών, αλλά πάντοτε συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης της Ε.Γ.Ο., αποτελώντας άλλωστε ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο για την ελληνική γυμναστική.