Επανεξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. ο Θανάσης Βασιλειάδης

Το αξίωμα του Β’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διατήρησε για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο Θανάσης Βασιλειάδης, που επανεξελέγη κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες της Ε.Ο.Ε. και ανανέωσε πανηγυρικά τη θητεία του, όπως άλλωστε και ο απερχόμενος πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος.

Ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. θα παραμείνει στην εξέχουσα θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον Ολυμπιακό κύκλο 2013-2016, αφού κέρδισε την ευρεία εκτίμηση και τις ψήφους της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., ως αναγνώριση του έργου και της αδιάκοπης προσπάθειάς του για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ε.Ο.Ε. μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών:

«Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία (2013-2016) θα είναι ο κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Καπράλος επανεξελέγη σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2013, πανηγυρικά στις αρχαιρεσίες που έγιναν στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τη συγκρότηση της νέας Ολομέλειας, συγκεντρώνοντας την εμπιστοσύνη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και θα ηγηθεί και πάλι του Ολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας.

Παράλληλα έγινε η εκλογή για τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και των Προέδρων ορισμένων από τις Επιτροπές της ΕΟΕ.

Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν:

Α’ Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης (σκοποβολή)

Β’ Αντιπροέδρος: Θανάσης Βασιλειάδης (γυμναστική)

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία)

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος (κανόε-καγιάκ)

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής: Σπύρος Καπράλος, Παύλος Κανελλάκης, Μανώλης Κατσιαδάκης, Αντώνης Νικολόπουλος , Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ), Σπύρος Ζαννιάς (τέννις), Γιάννης Σταματόπουλος (στίβος)

Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Βασιλειάδης (ιστιοπλοΐα)

Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Γιάννης Καρράς (κωπηλασία)

Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος: Γιώργος Λενός (πυγμαχία)

Επίσης, στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας επανεξελέγη για την τετραετία 2009-2013, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος (ιππασία).

Τη νέα Ολομέλεια συγκροτούν ως μέλη ακόμα:

Βασίλης Κατσώρας (χιονοδρομία), Φώτης Καϋμενάκης (παγοδρομία), Πέτρος Συναδινός (τοξοβολία), Σοφοκλής Πιλάβιος (ποδόσφαιρο), Γιώργος Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος (υγρός στίβος), Θανάσης Τερζής (ποδηλασία), Αχιλλέας Μαυρομμάτης (βόλεϊ), Στέλιος Αγγελούδης (χάντμπολ), Δημήτρης Χατζημιχάλης (χόκεϊ επί χόρτου), Γιάννης Σγουρός (άρση βαρών), Μιχάλης Φυσετζίδης (τεκβοντο), Ξενοφών Αθανασίου (πάλη), Γιώργος Γερόλυμπος (τρίαθλο), Γιώργος Αλικάκος (μοντέρνο πένταθλο), Μανώλης Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ), Βαγγέλης Σουφλέρης (ράγκμπι), Διονύσης Ηλιάδης (τζούντο), Κώστας Τσαούσογλου (γκολφ).

Aμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Σπύρος Καπράλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ολομέλειας δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επανεκλογή μου στην Προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά, χαίρομαι γιατί αναγνωρίσατε το έργο που έγινε την προηγούμενη τετραετία, από την άλλη όμως, είμαι πολύ προβληματισμένος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και τον άχαρο ρόλο που ως Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχουμε αυτή την τετραετία.

Η νέα Διοίκηση αναλαμβάνει το τιμόνι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη. Ο ελληνικός αθλητισμός και οι Αθλητικές Ομοσπονδίες, λόγω των δραματικών περικοπών της κρατικής επιχορήγησης, αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Και χωρίς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, δεν υπάρχει αθλητισμός υψηλού επιπέδου, δεν υπάρχει συμμετοχή αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις και επομένως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης του Αθλητισμού. Ενόψει μάλιστα και της επικείμενης πώλησης του ΟΠΑΠ, το Κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει να εξασφαλίσει από τον νέο ιδιοκτήτη ποσοστό επί των κερδών του για την Ολυμπιακή Επιτροπή, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ακόμη, η Πολιτεία θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό, εξετάζοντας τρόπους χρηματοδότησης που ξεπερνούν τη γραφειοκρατία του δημοσίου.»

Και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Πρέπει να σταθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στις δύσκολες ημέρες που ήρθαν στον ελληνικό αθλητισμό. Ας αφήσουμε κατά μέρος μικροπολιτικές και αντιπαλότητες.

Ας προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να αγωνιστούμε και να συγκεντρωθούμε στο πώς θα βοηθήσουμε καλύτερα τους αθλητές μας, που έχουν να κάνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια μεγάλο αγώνα με ελάχιστα μέσα και πόρους. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους αθλητές για να νιώθουμε υπερήφανοι όταν αυτοί καταφέρνουν να φέρνουν επιτυχίες για την πατρίδα μας. Τους το οφείλουμε και το οφείλουμε και στον εαυτό μας».

Πριν από την έναρξη της Ολομέλειας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Προέδρου της ΕΟΕ Αντώνη Τζίκα».